Transport Online - Waarschuwing over motoren Boeing 777 speelt niet voor KLM

Waarschuwing over motoren Boeing 777 speelt niet voor KLM

Waarschuwing over motoren Boeing 777 speelt niet voor KLM
22-02-2021 13:59 | Incidenten | auteur ANP

WASHINGTON - KLM hoeft geen acties te ondernemen naar aanleiding van de waarschuwingen over motoren van vliegtuigen van het type Boeing 777. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt wel met zogeheten 'triple sevens' maar heeft geen toestellen met het bewuste type motoren in zijn vloot.

Alle Boeing type 777 vliegtuigen die met dezelfde motoren uitgerust zijn als het toestel dat zaterdag werd getroffen door brand in een van de motoren, moeten worden gecontroleerd. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft tot een onmiddellijke inspectie van de toestellen met motoren van het merk Pratt & Whitney bevolen.

In aanvulling daarop heeft vliegtuigfabrikant Boeing zijn klanten geadviseerd om de Boeing van het type 777-200 voorlopig aan de grond te laten. Er zijn wereldwijd in totaal 128 toestellen van dit type, waarvan er 69 in dienst zijn en 59 staan opgeslagen.

De maatregelen volgen op een incident zaterdag waarbij delen van een vliegtuig zijn neergestort in verschillende woonwijken nabij de Amerikaanse stad Denver in de staat Colorado. Het toestel van United Airlines met aan boord 231 passagiers en tien bemanningsleden, landde veilig op Denver International Airport. Niemand in het vliegtuig of op de grond is gewond geraakt.

Een passagier maakte opnamen tijdens de vlucht waarop te zien is dat de ernstig beschadigde motor in brand staat. Luchtvaartmaatschappij United Airlines maakte al bekend dat het de toestellen voorlopig vrijwillig aan de grond houdt.

Volgens de FAA ontstond het defect aan de rechtermotor van het 26 jaar oude vliegtuig kort na het opstijgen vanuit Denver. De Boeing 777 was onderweg naar Honolulu. Het incident wordt onderzocht door de FAA en de Amerikaanse onderzoeksraad NTSB.

In Japan hebben de luchtvaartautoriteiten aan twee vliegmaatschappijen bevolen om de in totaal 32 toestellen van hetzelfde type voorlopig aan de grond te houden en de motoren te inspecteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions