Clicky


OVV gaat onderzoek doen naar verliezen motoronderdelen vrachtvliegtuig

OVV gaat onderzoek doen naar verliezen motoronderdelen vrachtvliegtuig
20-02-2021 19:07 | Incidenten | auteur ANP

MAASTRICHT - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start een verkennend onderzoek naar de motorbrand van het vrachtvliegtuig dat zaterdagmiddag brokstukken is verloren boven Meerssen in Zuid-Limburg. Dat liet de Onderzoeksraad weten.

Het betrof een Boeing 747-400 die onderweg was van Maastricht Aachen Airport naar New York. Na het opstijgen zijn in de omgeving metaaldelen naar beneden gevallen. Een verkennend onderzoek door de OVV houdt in dat onderzoekers de feiten verzamelen om te bepalen of er een uitgebreid onderzoek nodig is. Daarvoor gaat de OVV gesprekken aan met de plaatselijke autoriteiten, de hulpdiensten en de luchthaven.

Diverse auto’s en ook woningen zijn beschadigd. Volgens een brandweerwoordvoerder is een brokstuk neergekomen op een oudere vrouw, die daardoor licht letsel opliep. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de brandweer is ook een kind lichtgewond geraakt. Het kind kreeg brandwonden aan de handen toen het een brokstuk wilde oppakken en is ter plaatse behandeld.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven bij Maastricht gaat het om een viermotorig vliegtuig. Volgens de woordvoerster liep het vliegtuig zelf geen gevaar. "Het kon prima met één motor minder doorvliegen", zei ze. Het toestel is in Luik geland.

Hulpdiensten zijn in Meerssen in de omgeving van de Sint Josephstraat bezig met het inventariseren van de locaties waar de metaalonderdelen naar beneden zijn gevallen. De politie vraagt nadrukkelijk de brokstukken te laten liggen en eventuele schade te melden bij de verzekeringsmaatschappij.