Transport Online - Acht nieuwe Volvo touringcars voor de Duitse politie

Acht nieuwe Volvo touringcars voor de Duitse politie

Acht nieuwe Volvo touringcars voor de Duitse politie
18-02-2021 11:52 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GOTHENBURG - Volvo Bus heeft acht nieuwe Volvo 9700 touringcars geleverd aan de Duitse federale politie. De oplevering maakt deel uit van een raamcontract afgesloten in 2018, dat in totaal 27 stuks omvat.

Volvo 9700

De Volvo 9700 touringcars worden door de federale politie ingezet om het personeel te vervoeren. Eén van hun belangrijkste taken is het vervoeren van politieagenten met hun individuele uitrusting naar landelijke missies. Deze omvatten een breed scala aan evenementen of officiële staatsbezoeken waar bescherming voor interne en externe veiligheid vereist is.

Gerd Schneider, Managing Director van Volvo Bus in Duitsland zegt: "We zijn erg trots dat we het beste bod hebben gedaan aan het inkoopkantoor van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken en deze aanbesteding hebben gekregen. Met de Volvo 9700 kunnen we de federale politie een touringcar op maat leveren die in alle opzichten volledig voldoet aan de hoge eisen op het gebied van veiligheid, opbergruimte en comfortabel reizen naar hun operatielocatie."

De bussen dienen tevens als voorbereidings-, ontmoetings- en ensceneringsruimte op locatie. Dit garandeert een hoge mate van mobiliteit en flexibiliteit. Dankzij de royale opslagruimte van de touringcars kan de federale politie alle nodige uitrusting en middelen vervoeren. De nieuwe touringcars zijn niet alleen missiegericht, maar vervoeren ook bemanningen tussen de locaties van de federale politie in heel Duitsland of bezoeken aan naburige autoriteiten in Europa.

“Voor ons en de Federale Politie staat veiligheid centraal, de touringcars zijn dan ook uitgerust met tal van rijhulpsystemen om maximale veiligheid te garanderen", zegt Gerd Schneider.

Het manoeuvreren in de vaak krappe ruimtes op de plaats van gebruik wordt gemakkelijker gemaakt door een aparte achteruitrijcamera. Een efficiënt botsingsvermijdingssysteem met een geïntegreerde afslagassistent van Mobileye maximaliseert de bescherming van kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers zijn ook een kenmerk van de touringcars.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen