Clicky


SEGRO levert nieuw Urban Logistics Centre op in Hoofddorp

SEGRO levert nieuw Urban Logistics Centre op in Hoofddorp
18-02-2021 09:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, levert een nieuw Urban Logistics Centre op in Hoofddorp op businesspark De Hoek. Het gaat om een stadsdistributiecentrum van ruim 6.000 m2, gebouwd door Hercuton, direct naast SEGRO Park Amsterdam Airport. Het nieuwe crossdock wordt per direct langjarig verhuurd aan een grote internationale logistieke dienstverlener.

Brownfield

Het gaat hier om de herontwikkeling van een bestaande SEGRO-locatie. Het oude gebouw voldeed niet meer aan SEGRO’s standaarden en volstond ook niet voor de nieuwe ontwikkelingen die de huurder voor ogen had. Er is daarom een plan gemaakt voor een geheel nieuw en modern stadsdistributiecentrum. Een belangrijk onderdeel van deze brownfieldontwikkeling was de tijdelijk opvang van de hurende logistieke dienstverlener in een ander distributiecentrum op SEGRO Park Amsterdam Airport. Door deze oplossing kon de dagelijkse operatie gewoon door blijven gaan. Het nieuwe centrum is nu opgeleverd en overgedragen aan de huurder.

Toekomstbestendig

Het nieuwe pand krijgt het BREEAM Very Good certificaat. Om het gebouw toekomstbestendig te maken, is er onder andere aandacht besteed aan de waarborging van een gezonde werkomgeving voor het personeel. Er is een duurzaam lichtplan ingezet met zoveel mogelijk dag- en LED-licht, en er is geïnvesteerd in een optimale ventilatie van het gebouw. Ook zijn er voldoende voorzieningen getroffen voor elektrisch rijden met extra capaciteit voor in de toekomst.

Hergebruik van bestaande ruimte en materialen

Deze brownfieldontwikkeling maakt gebruik van de bestaande ruimte op bedrijvenpark De Hoek en draagt daarmee bij aan een betere kwaliteit van het bedrijventerrein. En niet alleen de bestaande ruimte is hergebruikt, ook het steenachtige materiaal dat vrijkwam bij de sloop is verwerkt in het nieuwe gebouw. Het gebroken puin maakt nu deel uit van de constructie onder het nieuwe distributiecentrum zodat het verhoogd aangelegd kon worden. Op deze manier is het pand boven het bestaande maaiveld geplaatst en was het niet nodig de laadkuilen in te graven.

Eelco Ouwerkerk, Head of SEGRO Netherlands: “Onze huurder aan de Hoeksteen 81 zat in een bestaand pand dat niet meer voldeed aan de eisen die wij stellen aan de gebouwen in onze portfolio. Aangezien wij veel waarde hechten aan de continuïteit van de samenwerking met onze huurders, hebben we een plan opgesteld om zowel een compleet nieuw en toekomstbestendig stadsdistributiecentrum op te kunnen leveren, als de hurende logistieke dienstverlener tijdens de herontwikkeling op te kunnen vangen, zodat hun operatie ongehinderd kon blijven plaatsvinden. Ik zie dit als het ultieme voorbeeld hoe wij als belegger/ontwikkelaar als partner kunnen opereren voor onze klanten.”

Jan Figee, Operationeel Manager Hercuton: “Als bouwende partij hebben wij echt de rol kunnen vervullen van partner voor zowel SEGRO als de logistieke dienstverlener die gebruik maakt van het pand. Door het gehele proces veel aandacht te houden voor elkaars wensen en te anticiperen op nodige veranderingen, hebben wij samen een stadsdistributiecentrum kunnen neerzetten dat meerwaarde heeft voor de operatie.”

Voor SEGRO is de oplevering van het Urban Logistics Centre in Hoofddorp een volgende stap in de bedrijfsstrategie die het bedrijf volgt in Nederland. Er worden momenteel voorbereidingen getroffen voor de volgende fase van SEGRO Park Amsterdam Airport, gelegen langs de A4/A5.