Transport Online - Ploeger Logistics en Van Delft gaan samenwerking aan voor warehousing

Ploeger Logistics en Van Delft gaan samenwerking aan voor warehousing

Ploeger Logistics en Van Delft gaan samenwerking aan voor warehousing
17-02-2021 14:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HARDERWIJK - Van Delft en Ploeger Logistics zijn een samenwerking aangegaan als het gaat om warehousing. Vanaf januari dit jaar geeft Van Delft de opslag van verpakkingsmaterialen en halffabricaten uit handen aan Ploeger. De bedrijven zijn allebei in Harderwijk gevestigd, wat zorgt voor een logische en duurzame match.

Snel schakelen

Van Delft is vooral bekend van hun pepernoten en de volledig aan pepernoten gewijde winkels verspreid over Nederland. Het bedrijf doet echter veel meer dan dat. Het levert ook allerlei fruit- en meergranenbiscuits en gechocolateerde producten onder verschillende huismerken.

Bart van Meeteren, Directeur Supply Chain & Business Support bij Van Delft, over de aanleiding voor de samenwerking met Ploeger: “We hebben een deel van ons eigen magazijn in gebruik genomen voor een extra eigen productielijn. Door deze strategische stap hadden we behoefte aan extra opslag buiten de deur. Vanwege de expertise van Ploeger en enorm gunstige geografische ligging kwamen we al snel bij Ploeger terecht.”

Van Delft gaat een substantieel aantal palletplaatsen in gebruik nemen in het warehouse van Ploeger Logistics in Harderwijk.

Optimale dienstverlening

Diede Paauwe, Commercieel Manager bij Ploeger: “Van Delft past perfect bij onze corebusiness van onder andere foodproducten en verpakkingsmaterialen. Ons klantenbestand bestaat al voor een aanzienlijk deel uit foodgerelateerde opdrachtgevers, wat maakt dat de producten van Van Delft perfect passen in ons BREEAM Outstanding warehouse.”

De samenwerking tussen Ploeger Logistics en Van Delft verloopt de eerste weken soepel. Van Meeteren: “Van Delft en Ploeger liggen geografisch gezien nog geen kilometer bij elkaar vandaan. Dat maakt het letterlijk snel en duurzaam schakelen, ondersteund door een sterke IT infrastructuur.”

Flexibiliteit sleutelwoord

Er zijn overeenkomsten te over tussen de twee bedrijven. Van Meeteren: “Net als Van Delft is Ploeger een echt familiebedrijf. Dat uit zich bij Ploeger in persoonlijke aandacht, enorme betrokkenheid en grote flexibiliteit. Door deze manier van werken ontstaat als vanzelf een strategische samenwerking met een gelijk belang van twee kanten.”

Van Delft zocht en vond bij Ploeger de flexibiliteit die het bedrijf nodig heeft vanwege de productiepieken die Van Delft jaarlijks tijdens het productieseizoen van pepernoten ervaart.

Van Meeteren: “Gewoonlijk komen er twee keer per dag opleggers van Ploeger materialen leveren en ophalen. In een stop van nog geen dertig minuten zijn de producten weg van onze werkvloer. In het hoogseizoen hebben we twee à drie wagens extra nodig. Die flexibiliteit en bereidheid om buiten het standaardproces te treden, is voor ons heel belangrijk.”

Ambitie

Met Van Delft voegt Ploeger Logistics een prachtige opdrachtgever toe aan haar reeds bestaande klantenbestand. Paauwe: “In 2018 is de bestaande opslagcapaciteit fors uitgebreid middels nieuwbouw van ons duurzame warehouse. In 2019 volgde direct daarop de eerste uitbreiding met 5.000 m2, waardoor we in totaal beschikken over ruim 30.000 m2 aan warehouseruimte. Voorzichtig wordt er al gekeken naar de volgende uitbreiding van onze warehouse capaciteit."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen