Transport Online - Zwaar verkeer vanaf vandaag niet meer over de Vloedstegenbrug in Haaksbergen

Zwaar verkeer vanaf vandaag niet meer over de Vloedstegenbrug in Haaksbergen

Zwaar verkeer vanaf vandaag niet meer over de Vloedstegenbrug in Haaksbergen
17-02-2021 11:03 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

HAAKSBERGEN - Zwaar verkeer mag vanaf woensdag 17 februari 2021 niet meer over de Vloedstegenbrug in de Eibergsestraat (voormalige N18 in de gemeente Haaksbergen) rijden. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat de brug niet voldoet aan de huidige wettelijke veiligheidseisen.

Daarom mogen vrachtwagens, landbouwvoertuigen en touringcarbussen met een totaalgewicht van 20 ton of meer niet meer over de brug rijden. OV-bussen, hulpdiensten en personenauto’s mogen wel gewoon gebruik blijven maken van de brug.

Met deze maatregel wordt de brug minder belast en blijft hij veilig beschikbaar voor verkeer onder de 20 ton. De Vloedstegenbrug wordt in zijn geheel vervangen. Tot die tijd geldt de gewichtsbeperking.

Vrachtwagens en touringcars kunnen omrijden via de nieuwe N18. Aangezien landbouwvoertuigen niet over de N18 mogen rijden, heeft Rijkswaterstaat samen met de brancheorganisaties LTO en Cumela gekeken naar mogelijkheden om hinder voor deze groep weggebruikers te beperken. Het resultaat hiervan is dat negen typen landbouwvoertuigen in aanmerking kunnen komen voor een ontheffing. De andere drie typen landbouwvoertuigen moeten helaas via andere wegen rijden om op hun bestemming te komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen