Clicky


De nieuwe MAN TGX Individual Lion S: elegant en sportief tegelijk

De nieuwe MAN TGX Individual Lion S: elegant en sportief tegelijk
11-02-2021 17:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEUSDEN - Een jaar na de onthulling van de nieuwe MAN Truck Generation in februari 2020, werd donderdgamiddag 11 februari om 16:00 uur de MAN TGX Individual Lion S, het vlaggenschip van de nieuwe MAN Truck Generation, gepresenteerd. Naast de uitstekende operationele efficiëntie en chauffeursgerichtheid die alle voertuigen van de nieuwe vrachtwagenserie onderscheiden, biedt de door MAN Individual ontworpen TGX Lion S ook ongeëvenaarde exclusiviteit. Zijn sportieve uiterlijk en unieke design- en uitrustingselementen laten niets te wensen over.

Göran Nyberg, lid van de Raad van Bestuur voor Verkoop en Marketing bij MAN Truck & Bus SE, was verheugd om het topmodel in het nieuwe MAN QuickStop YouTube-format te onthullen: "De eerste keer dat ik naar deze truck keek, kreeg ik echt kippenvel. Dit is een statement dat op de weg komt - zowel qua uiterlijk als qua interieur. Ik wed dat veel van onze klanten, chauffeurs en eigenaren, met trots met deze MAN de weg op gaan. Deze truck is echt een plaatje!"

Aan de buitenkant trekt de MAN TGX Individual LION S de aandacht met zijn visuele effecten op de bumper en spiegels, evenals een verscheidenheid aan rode accenten. Het stijlvolle radiatorontwerp met zijn zwarte lak en chromen sierstrips in rood geaccentueerd, optionele dakbeugel met led-lampen, roestvrijstalen voor- en zijbeugels, zwarte wieldoppen en het exclusieve MAN Individual zonnescherm zorgen voor een opvallend, krachtig exterieur.

Het interieurdesign wordt echter op geen enkele manier overschaduwd door de exclusiviteit van het exterieurdesign. Een rode siernaad op het multifunctionele lederen stuurwiel benadrukt het sportieve karakter van de MAN TGX Individual Lion S. De stoelhoezen van echt alcantara leer zijn voorzien van rode diamantstiksels en de armleuningen en portierinzetstukken zijn op elkaar afgestemd. De hoofdsteunen zijn voorzien van een applicatie van een rode leeuw. Lion S-belettering siert de chromen portierlijsten en de rode veiligheidsgordels versterken de dynamische algehele indruk die de truck maakt.

Het standaard chauffeurscomfortpakket met zijn premium stoelen, royale stuurwielverstelmogelijkheden en volledig digitale 12,3 inch scherm zorgt ervoor dat de werkomgeving in de ruime cabine van de Individual Lion S aangenaam is. Talrijke assistentiefuncties zoals Adaptive Cruise Control Stop & Go, MAN ComfortSteering, Lane Return Assist LRA, rijstrookwissel en afslagassistent of grootlichtassistent staan ​​klaar om de chauffeurs te helpen hun taken op de ideale manier uit te voeren.

Met de optionele MAN Individual-comfortuitrusting, waaronder een ruime bovenkast in plaats van het tweede bed voor maximaal 1.400 liter extra opbergruimte en de mogelijkheid om een ​​keukenblok met magnetron en koffiezetapparaat in te bouwen, zijn rustgevende pauzes gegarandeerd. Een optionele 22-inch televisie aan de zijmuur boven het bed houdt de chauffeurs op de hoogte en vermaken zich tijdens hun tijd buitenshuis, vooral in combinatie met de comfortabele, verwijderbare tv-ligstoel.

De nieuwe MAN TGX Lion S draait echter niet alleen om elegant design en handige functies. Met een motorvermogen van 510 tot 640 pk, loopt hij als een leeuw die net is losgelaten en zal hij in elk opzicht bewijzen dat hij de alfa-leeuw in elke vloot is.