Clicky


Chauffeur weigert boete te betalen, politie neemt transport in beslag

Chauffeur weigert boete te betalen, politie neemt transport in beslag [+foto]
09-02-2021 17:55 | Overtredingen | auteur Redactie

ANTWERPEN - De Belgische politie heeft afgelopen vrijdag een gevaarlijk transport van de weg gehaald. De vrachtwagen, geladen met twee andere vrachtwagens, een bestelauto en wat onderdelen, werd aan de Kolonel Silvertopstraat in Antwerpen opgemerkt. Omwille van het gevaar is onder begeleiding van motorrijders de vrachtwagen naar een veilige controleplaats gebracht.

Volgens de politie was het transport te hoog, was de lading onvoldoende gezekerd, had de chauffeur niet de juiste vergunningen en ontbrak er een correcte naam en plaats van vertrek op de documenten.

Hiervoor moest de chauffeur in totaal een boete van 2.491 euro betalen. Omdat het een chauffeur betrof die niet uit België kwam moest hij de boete ter plaatse afrekenen. Dat weigerde de chauffeur echter waarop de politie het transport in beslag nam.

Gezien de gebrekkige ladingzekering en de afwijkende hoogte moest er naast een zware takelwagen nog een extra signalisatiewagen het transport begeleiden.

Pas 's avonds laat kwam de chauffeur toch langs om de boetes en de takelkosten te betalen. Natuurlijk moest hij zijn transport eerst in orde brengen voor hij er opnieuw de weg mee op mocht.