Clicky


Blauwe Diesel EN590 voorkomt problemen door vrieskou

Blauwe Diesel EN590 voorkomt problemen door vrieskou
09-02-2021 09:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HEERENVEEN - We zitten in een vorstperiode met temperaturen ver onder het vriespunt. Blauwe Diesel EN590 is beveiligd tot -20 graden onder nul. Gebruikers van deze brandstof hoeven zich dus geen enkele zorgen te maken, maar hoe anders is dat voor bijvoorbeeld biodieselgebruikers. Of denk aan machines waar nog zomerdiesel in zit. "Let even goed op wat je nu precies in je tank hebt zitten, zodat je niet in de problemen komt", waarschuwt Germ
Wiersma, directeur van Future Fuels.

Zijn grootste zorg is dat biodiesel vaak onterecht als Blauwe Diesel wordt bestempeld. Dat terwijl biodiesel totaal andere eigenschappen heeft. "Vooral in zo’n vorstperiode kan dat tot heel vervelende situaties leiden", aldus Wiersma.

Blauwe Diesel EN590 is van constante kwaliteit en voldoet het hele jaar door aan de richtlijnen van de EN590 brandstofnormering. Blauwe Diesel EN590 is géén biodiesel en bevat géén biodiesel. "Onze producten zijn dan ook gegarandeerd biodiesel (FAME)-vrij. Mede hierdoor zijn de Blauwe Diesel EN590-producten het hele jaar door winterbestendig en minimaal beveiligd tot -20 graden Celsius of lager. Hierdoor is de kans op winterproblemen, zoals bacteriegroei en verstopte brandstoffilters, heel klein", legt Wiersma uit.

Waardevol

Dit is bijzonder waardevol voor bijvoorbeeld noodstroomaggregaten voor ziekenhuizen en bedrijven, maar ook sprinklerinstallaties en dergelijke. "Deze installaties kunnen door ons het gehele jaar door worden voorzien van sterk winterbeveiligde brandstof. Je moet er toch niet aan denken dat de komende week deze veiligheidssystemen uitvallen door het uitvlokken van de dieselbrandstof?"

De afgelopen dagen zijn bij het familiebedrijf Future Fuels en haar dealers al veel telefoontjes binnengekomen in verband met de komende vorstperiode. Een voordeel van de Blauwe Diesel EN590 is dat je zonder aanpassingen aan de motor direct op deze brandstof kunt overstappen. Ook kun je op elk moment wisselen van Blauwe Diesel EN590 naar een fossiele diesel en andersom, omdat ze met elkaar gemixt kunnen worden.

Wie vragen of hulp nodig heeft, vindt via https://futurefuels.nl/blauwediesel-en590-transport/ alle benodigde informatie.

Elfstedentocht

De komende vorstperiode zorgt uiteraard ook voor ijspret. Als rasechte Fries heeft ook Wiersma de schaatskoorts al te pakken. "Helaas zijn door de klimaatverandering de afgelopen 23 winters niet koud genoeg geweest om een Elfstedentocht te kunnen organiseren en ook nu zit dat er niet in. Het doet ons nog maar weer eens beseffen dat het tijd is om actie te ondernemen om nog grotere problemen te voorkomen. Onze Blauwe Diesel EN590 draagt hier een belangrijk steentje aan bij, want het reduceert tot wel vijftig procent CO2 en is emissiearm."


Dit was een gesponsord artikel

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK
  • J.Roeland
    SCHENK