Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways kijkt terug naar een buitengewoon 2020 en breidt de vloot verder uit

Qatar Airways kijkt terug naar een buitengewoon 2020 en breidt de vloot verder uit

Qatar Airways kijkt terug naar een buitengewoon 2020 en breidt de vloot verder uit
05-01-2021 19:00 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

QATAR - Na het einde van een buitengewoon jaar en een van de meest uitdagende in de geschiedenis van de luchtvaart, kijkt Qatar Airways terug op het jaar 2020.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "Dit jaar is anders dan alle andere jaren met de COVID-19 pandemie die een impact heeft op mensen en bedrijven over de hele wereld. De luchtvaart is één van de meest getroffen sectoren, met een hele reeks uitdagingen door reisrestricties en een gedaalde vraag voor reizen. Bij Qatar Airways gaan we echter nooit een uitdaging uit de weg en ik ben trots op de manier waarop we deze crisis hebben aangepakt.”

“Naar de toekomst toe, verwachten we dat de wereldwijde reis- en toerisme industrie zich geleidelijk aan verder zal herstellen. De ontwikkelingen wat betreft de uitrol van een vaccin zien er veelbelovend uit, wat ons het vertrouwen geeft dat de markt zich zal herstellen, vooral met het oog op de tweede helft van 2021. Ik ben ervan overtuigd dat reizigers nieuwsgierig zullen zijn naar wat we te bieden hebben, en dat de belangstelling voor Qatar zal groeien in de aanloop naar de 2022 FIFA World Cup Qatar".

De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 3,1 miljoen passagiers gerepatrieerd in 2020 en heeft tijdens de crisis nauw samengewerkt met overheden en bedrijven over de hele wereld om meer dan 470 charter vluchten uit te voeren

Qatar Airways is steeds blijven vliegen tijdens de pandemie en dit dankzij de gevarieerde vloot van moderne en brandstofefficiënte vliegtuigen, zoals de A350's en B787's, waardoor de luchtvaartmaatschappij in elke markt de juiste capaciteit kon inzetten. Amsterdam was onder andere een bestemming waarop constant gevlogen werd

Tijdens de maand mei, op het hoogtepunt van de pandemie en de wereldwijde reisbeperkingen, daalde het netwerk van Qatar Airways tot 33 bestemmingen. Daarna heeft de luchtvaartmaatschappij het netwerk geleidelijk aan weer opgebouwd, om tegen het einde van het jaar 110 bestemmingen te bereiken. Er werden ook 7 nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het netwerk.

De luchtvaartmaatschappij blijft ook haar verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en houdt de vloot van Airbus A380's aan de grond gezien het vanuit milieuoogpunt niet te rechtvaardigen is om een dergelijk groot viermotorig vliegtuig in de huidige markt in te zetten.

Qatar Airways Cargo heeft meer dan 500 vluchten uitgevoerd naar de regio's die het zwaarst getroffen zijn door de gezondheidscrisis. In nauwe samenwerking met overheden en NGO's heeft Qatar Airways Cargo ook wereldwijd meer dan 250.000 ton medische hulpgoederen vervoerd

Introductie van nieuwe vliegtuigen

Qatar Airways sloot het jaar 2020 af met de komst van de 53ste Airbus A350. De nationale luchtvaartmaatschappij van de staat van Qatar is met 34 A350-900's en 19 A350-1000's de grootste exploitant van Airbus A350's en bevestigt daarmee haar positie als de aangewezen luchtvaartmaatschappij voor milieubewuste passagiers. De A350-1000 is uitgerust met de meervoudige bekroonde Business Class stoel van de luchtvaartmaatschappij, Qsuite, en zal op strategische routes van en naar Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en Europa ingezet worden.Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, zegt hierover: "Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt, blijven we investeren in onze vloot, met de meest moderne, brandstofefficiënte en technologisch geavanceerde vliegtuigen. Naarmate de reissector zich geleidelijk aan hersteld, kunnen onze passagiers op ons rekenen om op een milieuvriendelijkere manier te vliegen met meer vluchten naar een breed aanbod aan bestemmingen via Hamad International Airport, verkozen tot beste luchthaven in het Midden-Oosten.”

Daarnaast nam Qatar Airways Cargo begin dit jaar 3 gloednieuwe Boeing 777-vrachtvliegtuigen in ontvangst, waardoor de totale cargo vloot op 30 toestellen komt, bestaande uit twee Boeing 747-vrachtvliegtuigen, 24 Boeing 777-vrachtvliegtuigen en vier Airbus A330-vrachtvliegtuigen.

Qatar Airways Cargo zal deze gloednieuwe toestellen inzetten op de lange-afstandsroutes en ze ook exploiteren als vrachtcharters, ter ondersteuning van de internationale handel en voor het vervoer van tijd- en temperatuurgevoelige vracht, zoals het COVID-19 vaccin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions