Clicky

 
Transport Online - PowNed volgt vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs in nieuwe NPO 3-serie

PowNed volgt vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs in nieuwe NPO 3-serie

PowNed volgt vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs in nieuwe NPO 3-serie
29-12-2020 10:11 | Transport | auteur Redactie

HILVERSUM - Bij vrachtwagenchauffeurs denkt men al snel aan stoere brede kerels achter het stuur van enorme vrachtwagens. Maar er zijn ook meiden die dit zware vak uitoefenen. Meiden die hun grootrijbewijs hebben gehaald en de nationale en internationale wegen bemannen. In de nieuwe 8-delige serie ‘Meiden Die Rijden’ volgt PowNed veertien vrouwen die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden.

De meiden rijden dwars door Europa en slapen in hun cabines. De een combineert het werk met het leven als muzikant, de ander probeert naast een goede chauffeuse ook een goede moeder te zijn. Het zijn stuk voor stuk stoere meiden met een passie voor de vrachtwagen, die zich staande houden in een wereld die door mannen wordt gedomineerd. De vrouwen worden met de camera gevolgd in de cabines van hun vrachtwagens, maar ook in hun privélevens. 

Zo wordt onder meer Amy (30) gevolgd, die in 2016 werd verkozen tot ‘Miss Trucker’. Ze is heel hecht met haar zussen, die ook in de transportwereld actief zijn. Geen rit is haar te gek, al kijkt ze wel geregeld op van rukkende mannen achter het stuur.

Of neem Kim (23), die door corona haar baan verloor, maar nu gelukkig weer aan het werk is. Ze is gek op glitter en glamour en gaat niet de deur uit voordat ze haar make-up op heeft en haar nagels heeft gedaan. 

Ook maken we kennis met de op en top Rotterdamse rauwdouwer Janneke (35), moeder van een zoontje van 5 jaar. Ze heeft haar truck volledig gepimpt en is daar erg trots op. En we volgen kilometervreter Anita (36), die met haar negentien dienstjaren al een echte rot in het vak is. Ze rijdt alleen maar naar het buitenland en legt hierdoor grote afstanden af. Ze woont doordeweeks in haar vrachtwagen en in de weekenden in een vakantiehuisje.

Een portret van veertien vrouwen met pit en power, ieder met een persoonlijk verhaal, die een inkijkje geven in hun chauffeursbestaan.

‘Meiden Die Rijden’ wordt geproduceerd door Warner Bros Nederland en is vanaf woensdag 6 januari wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3. De serie bestaat uit acht aflevering van elk 45 minuten. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions