Clicky

 
Transport Online - Minder dan 200 vrachtwagens staan nog vast bij Franse grens

Minder dan 200 vrachtwagens staan nog vast bij Franse grens

Minder dan 200 vrachtwagens staan nog vast bij Franse grens
28-12-2020 11:18 | Buitenland | auteur ANP/DPA

LONDEN - Het aantal vrachtwagens dat vaststaat bij het Kanaal als gevolg van de tijdelijke sluiting van de Franse grenzen voor Brits verkeer is gedaald tot onder de tweehonderd. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kwamen onlangs tot een overeenkomst om het verkeer weer op gang te krijgen na de blokkade vanwege de nieuwe gemuteerde variant van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk de kop op stak. Die variant van het longvirus is veel besmettelijker.

De opstopping is er nog ondanks dat de Britse autoriteiten honderden mensen en duizenden coronatests naar de grens stuurden om ervoor te zorgen dat vrachtwagenchauffeurs de oversteek naar Frankrijk weer konden maken. Ruwweg 180 vrachtwagens staan nog te wachten op de weg voor de Eurotunnel. Een stuk of vijftien staan nog bij een vliegveld ten noorden van Dover, waar chauffeurs een coronatest kunnen ondergaan voordat ze verder rijden naar Dover.

Vrachtwagenchauffeurs moeten een negatief testresultaat overleggen voordat zij Frankrijk binnen mogen. De autoriteiten zeggen dat er sinds zaterdag zo'n 15.000 testen zijn afgenomen, waarvan er 36 positief bleken te zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions