Clicky

 
Transport Online - Eerste vluchten met COVID-vaccins op Brussels Airport succesvol afgehandeld

Eerste vluchten met COVID-vaccins op Brussels Airport succesvol afgehandeld

Eerste vluchten met COVID-vaccins op Brussels Airport succesvol afgehandeld
16-12-2020 10:06 | Coronavirus | auteur Redactie

ZAVENTEM - De eerste vluchten met COVID-vaccins van Brussels Airport zijn succesvol verlopen. Sinds eind november zijn intussen al zeven vluchten uitgevoerd om het COVID-vaccin vanuit België verder te verdelen. De allereerste vlucht met COVID-vaccins wereldwijd vertrok van Brussels Airport op 27 november.

“Na maanden van voorbereiding samen met onze cargopartners in de taskforce BRUcure, kunnen we met trots melden dat de eerste vluchten wereldwijd met COVID-vaccins bijzonder vlot zijn verlopen. Brussels Airport heeft een jarenlange expertise in het transport van temperatuurgevoelige producten en we zijn blij om onze bijdrage te kunnen leveren aan de oplossing van deze wereldwijde gezondheidscrisis. We staan als wereldwijd farmaceutisch platform nu ook klaar om een versnelling hoger te schakelen, nu de vaccinvolumes geleidelijk aan zullen toenemen in de komende weken en maanden”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Tot nu toe zijn er via Brussels Airport zeven vluchten met het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin uitgevoerd, in samenwerking met United Airlines, Expeditors, DHL Global Forwarding en DHL Express. De allereerste vlucht met COVID-vaccins wereldwijd vertrok van op Brussels Airport op 27 november.  Al deze zendingen werden met de Airside Pharma Transporters van het magazijn naar het vliegtuig gebracht om een constante temperatuur tijdens dit transport te garanderen.

In de loop van de komende maanden zullen steeds meer vaccins via Brussels Airport worden getransporteerd, zowel via DHL Express als op andere commerciële vluchten, en zal een toenemend aantal logistieke partners van de vrachtafdeling op Brussels Airport hierbij betrokken zijn.

Dit zal niet alleen gaan over Pfizer-BioNTech vaccins, maar ook over vaccins van andere farmaceutische bedrijven, en zowel om export, als om import. Het aantal bestemmingen zal naar verwachting sterk toenemen, net als de vraag, en Brussels Airport kan haar expertise als farmaceutische hub in deze logistieke uitdaging voluit ter beschikking stellen en haar positie als belangrijke speler in het luchtvrachttransport verder versterken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions