Clicky


Vier aanhoudingen na containerdiefstallen

Vier aanhoudingen na containerdiefstallen
15-12-2020 14:30 | Criminaliteit | auteur Redactie

APELDOOREN - De politie heeft vier aanhoudingen verricht na een reeks containerdiefstallen. Het gaat in totaal om zestien gestolen containers met een totaalwaarde, inclusief inhoud, van ruim 180.000 euro.

In Etten, Almelo, Nijverdal, Doetinchem, Ede, Didam, Renswoude, Enter, Hardenberg, Weert en Dedemsvaart werden containers gestolen bij verschillende bedrijven; voornamelijk metaalbedrijven. Er werd gebruik gemaakt van een vrachtwagen met een haakarm waarmee de containers op de vrachtwagen getrokken werden.

In oktober 2020 werden een 44-jarige man uit Doetinchem en een 46-jarige man uit Deventer al aangehouden. In december zijn ook nog een 53-jarige man uit Voorst en 44-jarige man uit Deventer aangehouden.

De politie kon de verdachten aanhouden door belangrijke hulp van getuigen. Veel van die getuigen zijn werkzaam in de metaalhandel.

Naast de hulp van deze mensen, is de politie nog op zoek naar meer getuigen van de diefstal in Almelo. Op Bedrijvenpark Twente in Almelo werden in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus vier containers gestolen. Twee van die containers zijn inmiddels teruggevonden, maar de politie is op zoek naar de andere twee containers, zoals te zien op de foto. Mensen die meer weten over de diefstal of weten waar de containers zijn kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De vrachtwagen die bij de diefstallen werd gebruikt is in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.