Clicky

 
Transport Online - Boeren blokkeren distributiecentrum Jumbo in Breda [+foto]

Boeren blokkeren distributiecentrum Jumbo in Breda

Boeren blokkeren distributiecentrum Jumbo in Breda [+foto]
14-12-2020 08:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

BREDA - Boeren blokkeren met trekkers het distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Breda. Dat bevestigt een woordvoerder van Jumbo na berichtgeving van regionale media.

Een van de boeren heeft tegen Omroep Brabant gezegd dat er zeker honderd trekkers aanwezig zijn. "Wij blijven hier staan totdat iemand naar buiten komt om met ons te praten", aldus de boer. Volgens de demonstrant blijven de medewerkers van Jumbo vooralsnog binnen. De boeren zeggen dat ze alleen vrachtwagens tegenhouden en dat personenauto's er gewoon langs kunnen.

Een demonstratie bij een distributiecentrum in Veghel zou zijn gestaakt na bemiddelend optreden van de politie, meldt BN DeStem.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel laat via een woordvoerder weten dat blokkades van distributiecentra onacceptabel zijn. "Met de kerstdrukte en het coronavirus is het compleet onacceptabel. Lege winkelschappen zorgen ervoor dat mensen op een ander moment terug moeten komen. Dat zorgt voor extra drukte en lange wachttijden in de supermarkt."

De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) zei zondag op de website dat het boeren afraadt om actie te voeren bij leden van het CBL, zoals Jumbo. "FDF wil niet dat demonstranten persoonlijk het risico lopen om door CBL of haar leden te worden aangesproken tot vergoeding van eventuele schade." Woordvoerders van FDF en Agractie wisten maandagochtend niets af van de actie in Breda.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions