Clicky


Douane onderschept 1064 kilo cocaïne, drie verdachten aangehouden

Douane onderschept 1064 kilo cocaïne, drie verdachten aangehouden
11-12-2020 13:45 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Douane heeft gisteren en vandaag tijdens diverse controles twee partijen cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het gaat in totaal om 1064 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 79 miljoen euro.

Aanhoudingen

Drie verdachten zijn afgelopen donderdag door de Douane en zeehavenpolitie aangehouden nadat ze op de vlucht sloegen toen ze werden gezien op het terrein van ECT Delta. Het gaat om drie mannen van 22, 24, en 32 jaar en komen uit Rotterdam, Bergambacht en Gouda. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de verdachten op het haventerrein waren voor een container geladen met potjes paprika’s. Naast de potjes trof de Douane ook 106 kilo cocaïne aan. De container was afkomstig uit Peru en was bestemd voor een bedrijf in Duitsland.

958 kilo cocaïne tussen bananen

Tijdens een controle vandaag in de Rotterdamse haven heeft de Douane een partij van 958 kilo cocaïne onderschept. De verdovende middelen zaten verstopt in een container geladen met bananen. De container was aangekomen met een zeeschip uit Costa Rica. De lading was bestemd voor een bedrijf in Bazel.

De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE