Clicky


Dertig nieuwe LAG tankopleggers voor Claessen Transport

Dertig nieuwe LAG tankopleggers voor Claessen Transport
10-12-2020 10:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROGGEL - Het Nederlandse Claessen Transport vergroot zijn wagenpark met maar liefst 30 nieuwe LAG tankopleggers en start tegelijkertijd een intermodaal testproject op. De nieuwe opleggers worden in de loop van dit en volgend jaar uitgeleverd.

Langlopende samenwerking

Claessen Transport en LAG Trailers werken wederom samen aan een nieuw project. Bij deze recente order vertrekken 30 roestvrijstalen tankopleggers en één containerchassis van LAG Trailers richting Roggel. Lex Claessen, CEO van Claessen Transport verwoordt zijn voorkeur voor LAG als volgt: "We werken ondertussen al meer dan 10 jaar samen en zijn enorm tevreden van de samenwerking en het product. Never change a winning team!"

Voor het transport van levensmiddelen kiest het ervaren team bij Claessen Transport voor één en dezelfde uitvoering voor de volledige order. Met een gebeitste binnentank en een hoge afwerkingsgraad ligt de focus duidelijk op hygiëne. LAG Trailers bouwde ook een demontabele sproeileiding in om de reiniging van de tank te faciliteren. Verder zijn de tanks voorzien van verwarmingsleidingen om het product op temperatuur te houden.

Claessen gaat intermodaal

Claessen Transport kocht voor het eerst een tankcontainerchassis aan. Het bedrijf gaat een intensieve test uitvoeren met het nieuwe chassis om in te springen op het intermodaal verkeer.

"Wij willen steeds onze werkwijze optimaliseren. Het intermodaal verkeer is hierbij een belangrijke uitgangspositie. Met het nieuwe LAG containerchassis starten we onmiddellijk een testperiode van 6 maanden op. Als na evaluatie blijkt dat dit onze efficiëntie aanzienlijk verbetert, gaan we onze aandacht hier stevig op vestigen", aldus Claessen.