Transport Online - Kuehne + Nagel ontwikkelt logistieke oplossing om passagiersvliegtuigen om te bouwen tot vrachtvliegtuigen

Kuehne + Nagel ontwikkelt logistieke oplossing om passagiersvliegtuigen om te bouwen tot vrachtvliegtuigen

Kuehne + Nagel ontwikkelt logistieke oplossing om passagiersvliegtuigen om te bouwen tot vrachtvliegtuigen
02-12-2020 09:50 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

Kuehne + Nagel heeft een geïntegreerde end-to-end logistieke oplossing ontwikkeld om passagiersvliegtuigen om te bouwen tot vrachtvliegtuigen, zogenaamde P2F-conversies. Met de veranderde eisen van de vrachtmarkt en een aanzienlijke hoeveelheid ongebruikte passagierstoestellen als gevolg van de Covid-19 pandemie, heeft Kuehne + Nagel zijn bewezen KN InteriorChain-service afgestemd op P2F-conversies.

De groei van luchtvracht, vooral voor e-commerce, impliceert dat er meer dan 1.500 vliegtuigen moeten worden omgebouwd van passagier naar vracht. P2F-conversie is een technische uitdaging die een aantal complexe structurele aanpassingen van het vliegtuig vereist, zoals de installatie van de vrachtdeur op het hoofddek, het verwijderen van alle passagiersvoorzieningen, de installatie van een vloerrooster en vloerpanelen voor vrachtvliegtuigen voor de zwaardere vracht en vele andere aanpassingen. Een enorme hoeveelheid structurele items die tijdens de conversie worden gebruikt, vereist nauwkeurig en betrouwbaar materiaalbeheer.

KN InteriorChain is het resultaat van de nauwe samenwerking van Kuehne + Nagel met leveranciers en klanten en een diepgaande expertise op het gebied van luchtvracht en ruimtevaart. De oplossing is gebaseerd op het wereldwijde 24/7 lucht- en ruimtevaartnetwerk van Kuehne + Nagel, waardoor connectiviteit en zichtbaarheid tot op onderdeel- en serienummerniveau wereldwijd wordt gegarandeerd, van oorsprong tot overdracht aan de ingenieur.
 
Door een modulaire en geïntegreerde aanpak te gebruiken, worden de totale kosten aanzienlijk verlaagd en tegelijkertijd de complexiteit geëlimineerd met een enkel controlepunt dat de materiaalstroom van begin tot eind afhandelt in overeenstemming met tussenstopschema's en productieserienummer (MSN). De oplossing omvat volledig gedigitaliseerd bestel- en leveranciersbeheer, proactief multimodaal transportbeheer, douane-, opslag- en end-of-life-oplossingen.
 
Erik Goedhart, Senior Vice President, Global Head of Aerospace bij Kuehne + Nagel, zegt: "Sinds het uitbreken van de pandemie heeft Kuehne + Nagel zijn flexibiliteit bewezen om zich snel aan te passen aan veranderende markteisen. Met het nieuwe P2F-vliegtuigconversieprogramma bieden wij nu een betrouwbare end-to-send-oplossing om de conversie van gepensioneerde passagiersvliegtuigen naar een duurzaam vrachtvliegtuig om te bouwen, zodat onze klanten hun activiteiten kunnen opschalen, kosten kunnen verlagen en de laadcapaciteit kunnen vergroten. Ik ben erg blij dat de eerste feedback van validatiesessies met toonaangevende luchtvaartmaatschappijen en bedrijven voor P2F-conversies zeer positief zijn."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions