Transport Online - Acties dreigen bij overslagbedrijf EECV

Acties dreigen bij overslagbedrijf EECV

Acties dreigen bij overslagbedrijf EECV
17-11-2020 11:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROTTERDAM - Als de directie van overslagbedrijf EECV niet in gaat op de eisen van FNV Havens voor een betere cao, dreigen er acties. Dat staat in een ultimatum dat de vakbond vandaag naar het Rotterdamse bedrijf stuurt.

Chant van den Berg, bestuurder FNV Havens: "We willen werkzekerheid, eerder kunnen stoppen met werken via een Zwaarwerkfonds en geen versoberingen. Gezien de huidige situatie hoeven we echt niet het onderste uit de kan. Maar wat EECV tot nu toe biedt, is echt onacceptabel."

FNV wil onder meer een structurele loonsverhoging van één procent. Daarnaast zou EECV elk jaar een storting moeten doen van één procent van de loonsom in een Zwaarwerkfonds. Daaruit kunnen medewerkers worden betaald die drie jaar eerder willen stoppen met werken. Ook wil de vakbond een werkgelegenheidsgarantie tot 31 december 2023.

De directie van EECV wil de lonen juist bevriezen. Voor het Zwaarwerkfonds stelt ze een eenmalige storting van een half procent voor, in plaats van de structurele één procent die FNV Havens wil. Ook wil EECV stoppen met de bijdrage aan Stichting Veilige Haven, die tot doel heeft de veiligheid te bevorderen in Nederlandse zeehavens. Daarnaast wil de directie een werkgelegenheidsgarantie geven van slechts één jaar. Bovendien zouden oudere werknemers die met behoud van salaris de helft minder kunnen werken, niet meer vervangen worden.

De voorstellen van de directie zijn door de leden massaal weggestemd. Daarom komt FNV Havens nu met een ultimatum. Van den Berg: "De directie van EECV krijgt tot 19 november 12.00 uur om op onze eisen in te gaan. Als ze dat niet doen, zijn acties niet meer uit te sluiten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen