Clicky


JdB kiest voor Scania XT bouwvoertuigen

JdB kiest voor Scania XT bouwvoertuigen
13-11-2020 12:21 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HOOFDDORP - Omdat de eerste Scania R450 trekker goed beviel, kocht JdB groep BV uit Hoofddorp recent opnieuw drie nieuwe Scania bouwvoertuigen.

JdB groep uit Hoofddorp is een familiebedrijf dat onder meer (bomen)zand, (teel)grond, (dijken)klei en granulaten levert voor bouw-, weg-, waterbouw en dijkprojecten. Daarnaast rijdt het bedrijf met in totaal vijftig trucks ook veel voor het eigen aannemingsbedrijf. “Traditioneel kopen wij eigenlijk altijd een ander merk”, vertelt directeur en mede-eigenaar Wilco den Breejen.

“Maar vorig jaar probeerden wij toch ook een keer een R450 4x2 voor een kiptrailer. Dat is qua verbruik en comfort zo goed bevallen, dat wij besloten ook dit jaar Scania’s te kopen. Deze keer hebben we een tweede R450 4x2 die identiek is aan de eerste en twee G450 10x4*6 kipauto’s met een hefbare naloopas besteld. Dus dezelfde motor in een andere asconfiguratie. De G-cabine in de verlengde daguitvoering is een bewuste keuze omdat de chauffeurs op dit soort auto’s veel vaker moeten in- en uitstappen dan die op de kiptrailers. Dan is een G een mooi compromis tussen de ruimte van een hogere R en de perfecte instap van een lage P cabine.”

JdB groep koos de voertuigen in de XT-uitvoering. Dus met de hogere stalen bumper, de bouwbestendige spiegelkappen en de robuuste XT bekleding met oranje stiksels en het XT-logo in de stoelen. “Dat wij nu opnieuw voor Scania kiezen, komt echt door de goede brandstofcijfers. En de chauffeurs zijn er enthousiast over en roemen het hoge comfort”, vertelt Den Breejen.

“Uiteraard hebben we ook de nieuwe voertuigen voorzien van extra veiligheidsmiddelen. Zo komt er zowel voor als achter een camerasysteem op de auto’s. Daarnaast krijgen de twee bouwvoertuigen nog een overdrukunit. En op alle voertuigen hebben we TPMS gezet voor een betere bandenbewaking. Op de 4x2 trekker is dat van Scania zelf en geïntegreerd in het dashboard. Op de 10x4’s zijn de componenten van Wabco, maar is het achteraf opgebouwd. Het voordeel is dat bij beide systemen de sensoren binnen in de velg zitten. Dat is minder kwetsbaar.”

De opbouw voor de kiepauto’s komt van Gijsbertsen “Wij zijn voor een speciaal staal gegaan dat nóg weer iets lichter en sterker moet zijn dan Hardox. Want al het gewicht dat niet in de truck zit, houdt je over voor de lading. Dat telt op het aantal ritten dat wij jaarlijks maken toch behoorlijk door.”

JdB neemt met de Scania’s ook een proef door er één met naafreductie en één met enkele reductie te bestellen. “Tot nu toe reden wij altijd met 10x4 met naafreductie. We zitten veel op semiverharde bouwterreinen en daar loont dat soms. Maar het kost op de weg natuurlijk wel extra brandstof. Om je daar toch het meeste rijdt, moet je dat merken aan de brandstofrekening. En een gewone enkele reductie is ook goedkoper en onderhoudsvrij. Dus als blijkt dat we ons werk ook daarmee kunnen doen, gaan we dat zeker doorvoeren.”

De drie nieuwe trucks gaan ingezet worden in het vervoer van zand, grond, klei, granulaat en grind. “Wij rijden zoals eerder gememoreerd voor ons eigen aannemingsbedrijf, maar leveren genoemde producten ook aan andere aannemingsbedrijven en gemeenten. Een van onze labels is dijken, hier leveren we de dijkenklei uit eigen winlocaties. Verder is JdB sterk in het bouw- en woonrijp maken van bouwterreinen, ook is JdB veel actief bij het aanleggen van natuurprojecten. Hier komt vaak veel grond vrij of moet er geleverd worden. De trekker oplegger combinatie rijdt zo’n 100.000 km. en met onze vaste kippers zo’n 75.000 kilometer per jaar. We streven er naar zes tot acht jaar met een voertuig te doen. Dit ook vanwege de steeds scherper wordende milieueisen."

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions