Clicky


Lineas brengt de Modal Shift naar de 'Vierlandenregio' via een rechtstreekse spoorverbinding

Lineas brengt de Modal Shift naar de 'Vierlandenregio' via een rechtstreekse spoorverbinding
05-11-2020 10:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BRUSSEL - Lineas, de grootste private spoorvrachtoperator in Europa, breidt zijn Green Xpress Network verder uit met een nieuwe verbinding tussen Antwerpen en de "Vierlandenregio” in Duitsland, Liechtenstein, Oostenrijk en Zwitserland.

Vanaf 15 december verbinden drie Xpress-treinen per week Antwerpen met Langweid-Foret in het Zwaben-gebied in Zuid-Duitsland en verder met Wolfurt het Oostenrijkse Vorarlberg. Een stop in Recklinghausen maakt ook een directe spoorverbinding met het Ruhrgebied mogelijk.

In Zwaben zal een bekende grote expediteur zijn treinactiviteiten intensiveren en zijn sporen ook openstellen aan externe klanten om hun ladingen op het spoor te plaatsen. Zo dragen zij bij aan de Modal Shift. Verder naar Vorarlberg komt de lading per spoor aan op de Combi Cargo Terminal Wolfurt. Voorheen kon dit enkel via de weg.

"Er is sterke interesse bij onze klanten om ons spooraanbod uit te breiden naar Zwaben in Duitsland en Vorarlberg in Oostenrijk", zegt Olivier Deprez, Head of Network Management & Alliances. "Onze ongeëvenaarde Green Xpress-treinen hebben zich al bewezen in het streven naar de Modal Shift. Deze open producten bundelen verschillende soorten vracht uit deze regio’s en vervoeren die van en naar de westelijke havens en het hinterland. Met twee nieuwe routes, hebben we vandaag de dag 23 Green Xpress treinen door heel Europa."

Via de Antwerpse Main Hub kan cargo makkelijk verder reizen naar de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Rotterdam via de dagelijkse shuttles van Lineas. Ook de rest van Europa is vlot te bereiken dankzij de meer dan 20 regelmatige, pan-Europese Green Xpress-verbindingen.

De nieuwe verbinding start met drie treinen per week, in navolging van de vraag van nieuwe en bestaande klanten. Gezien de vraag naar verwachting snel zal groeien, zal de capaciteit gestaag toenemen.