Transport Online - Wijlhuizen Group verdubbelt opslagcapaciteit logistiek

Wijlhuizen Group verdubbelt opslagcapaciteit logistiek

Wijlhuizen Group verdubbelt opslagcapaciteit logistiek
26-10-2020 19:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ARNHEM - Tegen de stroom oproeien, dat is wat Wijlhuizen Group momenteel doet. In Arnhem wordt de logistieke capaciteit verdubbelt met 5000m2 extra vloeroppervlakte. Daarnaast wordt er flink geïnvesteerd in verdere automatisering van de processen en maakt het bedrijf zich klaar voor een volgende stap in haar expansie.

Wijlhuizen Group speelt een leidende rol binnen de Benelux op het gebied van after-market truck- en trailer onderdelen met dochters Wijlhuizen en Beneparts. Daarnaast kent ook de dochter Parts Factory met het merk Fleetline een stevige groei binnen Europa.

Jim Bronkhorst, CEO van Wijlhuizen Group, aan het woord: “Uiteraard zijn wij ook niet ongevoelig voor de Corona problematiek, maar ondanks deze crisis zien wij gelukkig toch nog mogelijkheden om te groeien. Daarnaast neemt de vraag naar nachtdistributie toe en willen wij nu anticiperen op de verdere groei die wij verwachten. Logistiek speelt daarin een centrale rol.”

In 2013 betrok Wijlhuizen Group een nieuw hoofdkantoor met magazijn in Arnhem en 7 jaar later zijn de werkzaamheden voor nieuwbouw in volle gang.

“Medio 2021 zullen wij de uitbreiding van ons logistieke centrum kunnen activeren. Hierdoor zullen we ons serviceniveau bij veel klanten verder kunnen vergroten en door de extra automatisering verwachten we de leverbetrouwbaarheid nog verder te brengen”, zegt Bronkhorst.

De groei van de laatste jaren zag Wijlhuizen Group vooral ontstaan door haar focus op persoonlijke service, een breed en diep assortiment en digitalisering van de dienstverlening. “We verwachten met deze formule ook de komende jaren nog verder te kunnen groeien. De rek is er wat dat betreft nog lang niet uit.”

Wijlhuizen Group bestaat uit vier onderdelen: Wijlhuizen, Beneparts, G-Truck Nederland en Parts Factory en is al sinds 1952 actief op het gebied handel in truck- en traileronderdelen. Met name de laatste twintig jaar kent het bedrijf een flinke (internationale) expansie. Wijlhuizen Group rekent met name garagebedrijven, grossiers en fleetowners tot haar klantenkring. In 2018 is met de toevoeging van de Belgische dochter Beneparts de stevige groeiambitie kracht bijgezet.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem.Het bedrijf is totaalleverancier van onderdelen voor trucks en trailers. Daarnaast levert Wijlhuizen Group werkplaatsinrichting en alle denkbare verbruiksartikelen voor garagebedrijven of bedrijven met een eigen werkplaats.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,655
Diesel1,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions