Clicky


Remmert bereikt met 75-jarig bedrijfsjubileum een nieuwe mijlpaal

Remmert bereikt met 75-jarig bedrijfsjubileum een nieuwe mijlpaal
21-10-2020 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog richtte Friedrich Heinrich Remmert in 1945 zijn metaalbewerkingsbedrijf op in het Duitse Löhne. De start van een succesverhaal, want vandaag is Remmert een van de meest innovatieve machinebouwondernemingen, met maar liefst 42 klanten in zowel Nederland als België. Naar aanleiding van het 75-jarige jubileum kijkt het familiebedrijf nu terug op de verschillende etappes en successen die het tot op vandaag de dag heeft bereikt.

"We make material flow": met dit statement staat de logistiek specialist garant voor technisch geavanceerde materiaalstroomoplossingen waarbij altijd de blik op de toekomst gericht blijft. Deze ontwikkeling is geen toeval: de evolutie van metaalbewerkingsbedrijf tot de huidige succesonderneming ging gepaard met veel obstakels en uitdagingen die door het familiebedrijf zijn overwonnen en die ervoor hebben gezorgd dat Remmert is geworden tot wat het nu is.

Van traditioneel handwerk tot industriële productie

Een eerste grote verandering onderging Remmert in de jaren 60 en 70 met de overgang van handwerk naar industriële productie: als nieuwe bedrijfsleider hervormde Friedrich Gottlieb Remmert het bedrijf tot een toeleverancier voor machinefabrieken, toegespitst op staal- en machinebouw en waar op verzoek van de klant speciale constructies op maat gerealiseerd werden. Het eerste volledig automatische opslagsysteem voor lange goederen installeerde Remmert in 1972.

In de daaropvolgende jaren werden het productassortiment en de diensten systematisch uitgebreid om klaar te zijn voor de toekomst en kreeg Remmert zijn eerste klanten in Nederland, België en Luxemburg. In 1982 werd het eerste automatische opslagsysteem voor metaalplaten geïnstalleerd, wat tegenwoordig nog steeds wordt gebruikt. Voor het eerst kon het systeem winstgevend bij de klant worden geïntegreerd in de logistieke processen en direct worden aangesloten op bewerkingsmachines.

In 2000 opende Remmert een nieuw administratiegebouw en in 2009 een nieuwe montagehal in Löhne. In de jaren daarna werden zowel het productassortiment als de internationale activiteiten geleidelijk uitgebreid waardoor de positie als logistiekspecialist verder werd versterkt. Met name met de introductie van de FLEX-lijn, bestaande uit de LaserFLEX in 2008, de uitbreiding in 2015 en de SortFLEX in 2019, legde Remmert de verdere basis voor de volledige automatisering van bijvoorbeeld laserinstallaties, de merkonafhankelijke integratie en een verdere toekomstbestendigheid voor de klanten.

Altijd een familie

Inmiddels is Remmert al drie generaties lang een familiebedrijf, dat sinds 1992 door Stephan Remmert en sinds 2000 door Matthias Remmert wordt geleid. Daarnaast zijn er circa 140 werknemers die een essentiële bijdrage leveren aan het succes van het bedrijf en een belangrijke hoeksteen vormen. Remmert heeft tegenwoordig in maar liefst 32 verschillende landen klanten: een aantal dat blijft groeien.

"Zonder onze competente werknemers waren onze innovaties en successen op het vlak van logistiek en automatisering en de ontwikkeling van de afgelopen decennia niet mogelijk geweest. Onze medewerkers zijn altijd enorm gemotiveerd en vormen de basis voor het succes van Remmert. In het kader van ons 75-jarig jubileum dit jaar willen wij alle betrokkenen, werknemers, klanten en zakenpartners bedanken voor de goede samenwerking", zeggen Matthias en Stephan Remmert, eigenaars van Remmert.

Ook de komende decennia is het bedrijf van plan om verdere mijlpalen toe te voegen aan de uitgebreide kroniek en gaat het met name focussen op technologieën van de toekomst. Natuurlijk met de blik vooruit en met de sterke familieband die Remmert kenmerkt.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil