Transport Online - NS schrapt tijdelijk de extra spitstreinen en weekendnachttreinen

NS schrapt tijdelijk de extra spitstreinen en weekendnachttreinen

NS schrapt tijdelijk de extra spitstreinen en weekendnachttreinen
17-10-2020 19:13 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Vanaf maandag stopt de NS tijdelijk met de inzet van de extra forensentreinen tijdens de spits. De reguliere treindienst tijdens de spits blijft wel overeind. Daarnaast worden vanaf volgend weekend de nachttreinen, bedoeld voor het uitgaanspubliek, opgeheven. Het reguliere nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol, blijft ongewijzigd. Met deze aanpassingen wordt de dienstregeling met 3 procent verminderd.

De NS neemt de maatregelen omdat het aantal reizigers blijft dalen door de lockdownregels. Ook wil het spoorbedrijf erop zijn voorbereid dat het aantal ziekmeldingen de komende tijd mogelijk toeneemt. "Zo bieden we een voorspelbare en betrouwbare treindienst voor reizigers die afhankelijk zijn van de trein. De aangepaste dienstregeling vindt stapsgewijs plaats", aldus de NS.

De extra forensentreinen rijden vanaf maandag niet tussen onder meer Haarlem en Alkmaar (intercity), Den Bosch en Oss (sprinter), Amsterdam Centraal en Enkhuizen (intercity), Assen en Groningen (sprinter), Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle (sprinter) en Harderwijk en Amersfoort Centraal (sprinter).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions