Clicky

 
Transport Online - Ook in België horeca vier weken dicht en avondklok in hele land

Ook in België horeca vier weken dicht en avondklok in hele land

Ook in België horeca vier weken dicht en avondklok in hele land
16-10-2020 19:12 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Cafés en (weg)restaurants in België gaan vanaf maandag vier weken dicht. In de strijd tegen het coronavirus wordt in het hele land vanaf dat moment ook een avondklok van kracht, kondigde premier Alexander De Croo vrijdagavond aan. Mensen mogen zonder goede reden niet buiten zijn tussen middernacht en 05.00 uur ’s ochtends. Thuiswerken wordt verplicht voor banen die zich daarvoor lenen.

Bovendien mogen Belgen in het vervolg met nog minder mensen nauw contact onderhouden, hebben de federale en gewestelijke topministers besloten. Nog maar één zo'n contact met wie bijvoorbeeld geknuffeld kan worden buiten het eigen gezin wordt toegestaan. Een gezin mag per twee weken niet meer dan vier mensen op bezoek vragen.

De maatregelen zijn "hard", erkent De Croo. Maar ze zijn nu eenmaal "noodzakelijk".

De belangrijkste betrokken ministers uit de zes Belgische regeringen bogen zich vrijdag over nieuwe maatregelen omdat het virus in België almaar sneller om zich heen grijpt. De nieuwe regels zullen die "dramatische" cijfers nog niet meteen keren, waarschuwde De Croo. De komende dagen zal het aantal besmettingen nog "pijlsnel" blijven oplopen. "De komende weken zullen zeer moeilijk worden, maar als we erger willen voorkomen moeten we nu actie ondernemen."

Om te voorkomen dat cafés en restaurants op de fles gaan komt er voor hen een nieuw steunpakket. De sluiting van de horeca wordt na twee weken bovendien tegen het licht gehouden. Als de maatregel niet goed blijkt te werken, kan die worden aangepast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions