Clicky

 
Transport Online - Coronapandemie noopt HTM tot aanpassingen dienstregeling

Coronapandemie noopt HTM tot aanpassingen dienstregeling

Coronapandemie noopt HTM tot aanpassingen dienstregeling
14-10-2020 09:40 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

DEN HAAG - Vervoersbedrijf HTM past de dienstregeling voor de bus en RandstadRail aan. HTM zegt zich genoodzaakt te voelen tot deze stap vanwege de effecten van de voortdurende coronapandemie.

"Er is sprake van ziekteverzuim, mensen die getest moeten worden en thuis moeten wachten op de uitslag en mensen die in quarantaine moeten vanwege een besmetting in de omgeving", geeft een woordvoerder van HTM aan. "Het is echt een optelsom van een aantal omstandigheden die vanwege de coronapandemie ervoor zorgen dat we onze dienstregeling moeten aanpassen."

De woordvoerder zegt dat HTM ervoor wil zorgen dat als mensen de tram of bus nodig hebben, die ook echt rijden. "Wat je niet wil, is dat gedurende de dag ineens ritten vervallen. Dat kan altijd gebeuren, door bijvoorbeeld een omleiding, maar als je ziet dat het toeneemt, moet je maatregelen nemen als je ervoor wil zorgen dat je een betrouwbare dienstregeling rijdt."

Voor alle buslijnen geldt per 19 oktober onder meer dat de extra ritten tijdens de spitstijden komen te vervallen. De frequentie van de meeste buslijnen wordt overdag verlaagd. Voor RandstadRail gaan de aanpassingen drie dagen later in. Dan gaat het onder meer over schrappen van een tramlijn. "Voor RandstadRail rijden we een dienstregeling van 90 procent en voor de bus van 80 procent ten opzichte van de huidige dienstregeling."

Vervoerders Arriva, Keolis en NS laten desgevraagd weten dat het aanpassen van de dienstregeling om deze redenen bij hun vooralsnog niet speelt. Dat geldt ook voor Transdev, het moederbedrijf van ov-bedrijven als Connexxion en Hermes. De NS schakelde tijdens de eerste golf, vanwege minder reizigers en collega's, over op een basisdienstregeling. Maar dat is nu nog niet nodig, zegt een woordvoerder. "We houden een vinger aan de pols. We moeten wel genoeg mensen hebben en ook bij ons neemt het verzuim toe, maar dat heeft nu nog geen impact op de dienstregeling", aldus de NS-zegsman.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats