Clicky


Groot-Brittannië zet veerboten in om noodgoederen te 'transporteren' bij no-dealbrexit

Groot-Brittannië zet veerboten in om noodgoederen te 'transporteren' bij no-dealbrexit
13-10-2020 16:42 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk heeft verschillende veerbootmaatschappijen ingehuurd om noodgoederen, zoals medicijnen, naar het eiland te vervoeren in het geval van een no-dealbrexit.

De Britse regering sloot contracten voor in totaal 77,6 miljoen pond (86 miljoen euro) met Brittany Ferries, DFDS, P&O Ferries en Stena Line voor de eerste zes maanden na het einde van de overgangsfase van de brexit, zei het ministerie van Transport dinsdag.

De contracten moeten ervoor zorgen dat cruciale goederen "naar het VK afgeleverd blijven worden, ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen met de EU", aldus het ministerie.

Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie hebben moeite om overeenstemming te bereiken over een handelsovereenkomst nu het einde van de brexitovergangsfase aan het einde van het jaar dichterbij komt.

Als beide partijen het niet eens worden over een deal, zouden handelsbarrières zoals tarieven in werking treden. Daardoor kunnen mogelijk tekorten aan goederen zoals medicijnen of bepaalde voedingsmiddelen in het Verenigd Koninkrijk ontstaan vanwege bottlenecks aan de grens.