Clicky


Mondkapje aanleiding mishandeling 67-jarige buschauffeur Amsterdam

Mondkapje aanleiding mishandeling 67-jarige buschauffeur Amsterdam
07-10-2020 11:16 | Criminaliteit | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 67-jarige buschauffeur op de Ruys de Beerenbrouckstraat in Amsterdam. De buschauffeur liep bij de mishandeling diverse verwondingen op.

Dinsdagmiddag even na 14.30 uur stapt ter hoogte van de Ruys de Beerenbrouckstraat een man buslijn 21 in die vanuit Amsterdam Nieuw-West richting Centraal Station rijdt. Omdat de chauffeur hem weigerde vanwege het niet dragen van een mondkapje ontstaat een woordenwisseling. Dat loopt dusdanig uit de hand dat de buschauffeur meerdere keren door de passagier werd gebeten, geschopt en geslagen, ook toen hij op de grond lag.

De verdachte ging er na de mishandeling lopend vandoor in de richting van de Aalbersestraat. De buschauffeur werd met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling van zijn letsel.

De politie kan bij het onderzoek naar de mishandeling de hulp van getuigen goed gebruiken. Ten tijde van het incident was het druk in de bus. De politie heeft al een aantal getuigen gesproken.