Clicky


Havenbedrijf en ProRail verbeteren veiligheid kruising Orionweg - Zuidelijke Randweg Moerdijk

Havenbedrijf en ProRail verbeteren veiligheid kruising Orionweg - Zuidelijke Randweg Moerdijk
02-10-2020 10:00 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

MOERDIJK - Eindelijk gaan de werkzaamheden van start om de kruising Orionweg - Zuidelijke Randweg te verbeteren. Het is een lang gekoesterde wens van Havenbedrijf Moerdijk en ProRail om deze onoverzichtelijke kruising inclusief overwegen aan te pakken. Ook bedrijven op het haven- en industrieterrein zijn blij dat het project tot uitvoering komt. Tot het einde van het jaar realiseert aannemer Van Gelder drie beveiligde overwegen, een verkeersregelinstallatie en verbredingen van het asfalt. Een flinke verbetering van de doorstroming en veiligheid van het verkeer.

Al in 2016 kondigden het Havenbedrijf Moerdijk en ProRail een samenwerking aan voor de beveiliging overwegen in de haven van Moerdijk. Een langdurige en technische planstudie, aanbestedings- en financieringstraject volgden. De uitvoering kan nu van start.

Noodzaak beveiliging

Op het haven- en industrieterrein zijn meerdere onbeveiligde overwegen. En hoewel de treinen hier stapvoets rijden, is de kruising Orionweg-Zuidelijke Randweg erg onoverzichtelijk en vonden er de afgelopen jaren helaas meerdere ongelukken plaats. Daarom werken het havenbedrijf en ProRail samen aan het verbeteren van de veiligheid. Niet alleen door spoorbomen te plaatsen, maar ook door het aanbrengen van dynamische bewegwijzering om filevorming vanaf de snelweg tegen te gaan. Regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail: "Het beveiligen van de overwegen had behoorlijk wat voeten in aarde. Wij zijn heel blij dat de schop nu eindelijk de grond in gaat.”

Vlot & veilig

Bovendien groeit de haven van Moerdijk. Om die groei op het spoor en de weg veilig mogelijk te maken, is de beveiliging van deze kruising ook noodzakelijk. Ferdinand van den Oever, directeur Havenbedrijf Moerdijk licht toe: “Samen met ProRail nemen we onze verantwoordelijkheid en zorgen we voor een vlotte en veilige afhandeling van goederen over spoor, weg en water. Dit project draagt direct bij aan de verkeersveiligheid en doorstroming van het haven- en industrieterrein.”

Werkzaamheden en eventuele hinder

Bedrijven op het haven- en industrieterrein zullen ten alle tijden bereikbaar blijven. Via de ‘Werk in uitvoering’ app van Van Gelder zijn alle werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes te volgen en is ook andere informatie te vinden. Als alles volgens planning loopt, is eind december het werk afgerond.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk