Clicky


DHL kondigt prijsaanpassing van 4,9 procent aan voor 2021

DHL kondigt prijsaanpassing van 4,9 procent aan voor 2021
18-09-2020 16:52 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - [update ma 11:18 uur] DHL Express heeft aangekondigd per 1 januari 2021 zijn prijzen voor expresdiensten met gemiddeld 4,9% te verhogen. De aanpassing is erop gericht om de continuïteit van het netwerk te waarborgen en de service op een hoog niveau te handhaven.

"DHL Express heeft aanzienlijk geïnvesteerd in zijn internationale netwerk”, licht Ronald Leunisse, Managing Director DHL Express Nederland, toe. “De jaarlijkse prijsaanpassing stelt ons in staat om onze infrastructuur verder te verbeteren. Het stijgende aantal pakjes in de e-commerce markt vraagt om aanvullende logistieke expertise. Maar ook de serviceverbetering in zakelijke zendingen vergt investeringen; enerzijds in nieuwe, energiezuinige vliegtuigen en bestelwagens en anderzijds in de training en kennisontwikkeling van onze medewerkers. In Nederland werden recent 50 elektrische bestelwagens ingezet in de regio Rotterdam. Ook investeringen in digitalisering dragen bij aan het verbeteren van de klantbeleving en de CO2-efficiëntie, zoals de nieuwe ontvangersapp, een interventietool voor ontvangers waardoor nog meer pakketjes direct bij de eerste keer aanbieden afgeleverd kunnen worden. Het opleidingsprogramma van alle medewerkers tot Certified International Specialist leverde DHL dit jaar de status ‘Great Place To Work’ op.“

DHL Express past zijn prijzen jaarlijks aan, rekening houdend met de inflatie, valuta-dynamiek en andere stijgende kosten in elk van de meer dan 220 landen en gebieden waar het actief is. Prijsaanpassingen variëren van land tot land, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, en zijn van toepassing op alle klanten waar contracten dit toestaan.

Op 31 december 2020 verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Douane-unie van de Europese Unie. Hoewel Deutsche Post DHL Group gewend is om met een breed scala aan handelsbelemmeringen en obstakels om te gaan, brengt deze ontwikkeling aanzienlijke extra operationele kosten met zich mee. Om het hoge serviceniveau te garanderen dat onze klanten verwachten, wordt vanaf 1 januari 2021 een vergoeding in rekening gebracht. Deze betreft alle douaneplichtige zendingen tussen het VK en de landen van de Europese Unie, zowel voor inkomende als uitgaande stromen. Op basis van de huidige informatie zal deze vergoeding € 0,25 per kg bedragen, met een minimum van € 5 per zending.