Transport Online - 'Kabinet draalt met slimmer organiseren van transportstromen'

'Kabinet draalt met slimmer organiseren van transportstromen'

'Kabinet draalt met slimmer organiseren van transportstromen'
16-09-2020 11:23 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Het kabinet wil handels- en productiebedrijven helpen hun logistiek en transport slim in te richten. Zo zet het kabinet in zijn Prinsjesdagplannen voor het nieuwe parlementaire jaar in op het verplaatsen van goederenstromen van de weg naar het water en het spoor. Maar dit blijft vooralsnog steken in beleidsvoornemens.

“We hebben een financieel steuntje in de rug nodig van het kabinet”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl van evofenedex.

“Onze leden, handels- en productiebedrijven, hebben behoefte aan ondersteuning om de mogelijkheden voor efficiënter vervoer van hun goederen in kaart te brengen. Het voordeel van het vervoer van je goederen met een binnenvaartschip of over het spoor is niet snel duidelijk. Ondersteuning om tot een overstap van weg naar water of spoor te komen is dan welkom.”

Keuzes maken en knopen doorhakken

Er is volgens evofenedex in de huidige kabinetsperiode en daarvoor al heel veel gesproken over manieren om meer goederen over water en spoor te vervoeren. Er is veel onderzoek gedaan en er zijn knelpunten geïnventariseerd.

“Dan is het nu ook tijd om keuzes te maken en knopen door te hakken. Wij werken in ieder geval door om de logistiek van onze leden verder te helpen optimaliseren. Het zou fantastisch zijn als het kabinet er toe besluit zijn modal shiftdoelstelling nu in de praktijk te brengen”, aldus Van der Kuijl.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions