Transport Online - 'Jouster Toer' dankzij PAX en Kielstra Kraanverhuur weer compleet

'Jouster Toer' dankzij PAX en Kielstra Kraanverhuur weer compleet

'Jouster Toer' dankzij PAX en Kielstra Kraanverhuur weer compleet
15-09-2020 11:30 | Speciaal Transport | auteur Redactie

JOURE - Na lang wachten is ook de torenspits terug op de Hobbe van Baerdt Tsjerke in Joure. In het vroege ochtendgloren werd de torenspits tussen alle boten in de passantenhaven van een ponton op een bakwagen van PAX Bouw- en Industrieservice gehesen.

Vervolgens is het bouwwerk verticaal naar het centrum gereden waarna Kielstra Kraanverhuur de ‘Jouster Toer’ weer compleet maakt.

 

De torenspits werd in december 2018 al verwijderd nadat duidelijk werd dat de bonte knaagkever zicht tegoed had gedaan aan het houtwerk van de hoofdconstructie van de toren.

De ‘skyline’ was volgens vele Jousters niet compleet zonder de toren en keken dan ook smachtend uit naar dit moment. Dit was dan ook te merken aan de vele toeschouwers, waarbij zelfs de klapstoeltjes werden uitgestald.

Maandag 14 september werd de torenspits per ponton van Sneek naar Joure vervoerd. Om de restauratie van de toren en de lantaarn nog zorgvuldig af te werken, wordt er later vandaag, dinsdag 15 september, met behulp van een kraan nog de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions