Transport Online - Trajectcontrole op N333 maandag 14 september van start

Trajectcontrole op N333 maandag 14 september van start

Trajectcontrole op N333 maandag 14 september van start
09-09-2020 10:26 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Maandag 14 september gaat trajectcontrole de snelheid op de N333 tussen Steenwijk en Blokzijl handhaven. Vanaf dan worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Het is het zesde van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt.

Op de N333 geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N333 veiliger maken. De trajectcontrole geldt tussen Steenwijk en Blokzijl, in beide richtingen.

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid. 

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Op de N414 bij Bunschoten is eind februari de eerste van deze systemen gaan handhaven. Daarna volgden de N787, N639, N351 en N706. De andere systemen worden nog getest en gaan later dit jaar in handhaving. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen