Transport Online - Etihad verlengt salarisverlaging vanwege corona

Etihad verlengt salarisverlaging vanwege corona

Etihad verlengt salarisverlaging vanwege corona
06-09-2020 15:58 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

ABU DHABI - Luchtvaartmaatschappij Etihad Airways uit Abu Dhabi verlengt de salarisverlaging voor zijn personeel tot het einde van dit jaar. Met de maatregel probeert het staatsbedrijf de klappen van de coronacrisis op te vangen. Wel snijdt het staatsbedrijf minder diep dan voorheen in het loon.

Voortaan worden de salarissen met 10 procent gekort, gaf Etihad Airways aan. Eerder ging het nog om een mindering van 25 tot 50 procent. Ook gaat het bedrijf, dat geheel eigendom is van de overheid van Abu Dhabi, weer extra vergoedingen uitkeren.

Etihad Airways is net als andere luchtvaartmaatschappijen keihard geraakt door de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus, die internationaal reizen vrijwel onmogelijk maakte. De luchtvaartmaatschappij leed in het eerste halfjaar een verlies van 758 miljoen dollar en schrapte duizenden banen. Het voerde de salarisverlagingen in april in.

Branchegenoot Emirates uit Dubai, die wegens de crisis ook sneed in de salarissen, maakte bekend dat werknemers vanaf oktober weer hun volledige loon krijgen betaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen