Clicky


Nieuwe Mercedes-Benz Arocs voor De Ruiter Transport VOF

Nieuwe Mercedes-Benz Arocs voor De Ruiter Transport VOF
31-08-2020 17:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HEERENVEEN - Afgelopen zaterdag 29 augustus werd bij de firma De Ruiter Transport VOF bij de loods in Wirdum de eerste Mercedes-Benz van het wagenpark afgeleverd.

Eigenaren van het transportbedrijf zijn Albert Jan de Ruiter en Harry Kiestra. 

Het betreft een Mercedes-Benz Arocs 5045 K met kipper opbouw. De Mercedes werd geleverd door Wensink Heerenveen. De kipper opbouw is verzorgd door Hyva, het spuitwerk door de Graaf uit Zwaagdijk.

De Ruiter Transport draait al heel wat jaartjes mee. Het bedrijf werd oorspronkelijk in Wijtgaard opgezet door Albert de Ruiter in 1928 en hield zich ondanks de moeilijke jaren prima staande. In 1961 nam zoon Jan A. de Ruiter het bedrijf over, waarna hij in 1983 het stokje op zijn beurt weer overdroeg aan zoon Albert Jan de Ruiter, de huidige eigenaar.

Vanaf 1 januari 2017 ging Albert Jan verder met Harry Kiestra (chauffeur sinds 1989) met De Ruiter Transport vof. Het bedrijf houdt zich bezig met de aanleg van erfverhardingen, grondtransport, het leveren van vele soorten (sier)grind, zand en tuingrond en het aanleggen van manegebakken. Tenslotte zetten zij zich in de wintermaanden in voor de gladheidsbestrijding in opdracht van Rijkswaterstaat.