Clicky


Ier bekent schuld aan doodslag in zaak 'dodentrailer'

Ier bekent schuld aan doodslag in zaak 'dodentrailer'
28-08-2020 20:33 | Criminaliteit | auteur ANP

LONDEN - Een Ierse man die verdacht wordt van doodslag van 39 Vietnamezen die vorig jaar in een koeloplegger in Engeland zijn gevonden, heeft schuld bekend. Het gaat om de 40-jarige Ier Ronan Hughes. Hij verscheen vrijdag voor de rechtbank in Londen.

Hughes bekende ook schuld aan het faciliteren van illegale migratie. De Ier wordt gezien als de leider van de mensensmokkelbende die achter het fatale transport zit. Hij is eerder dit jaar door de Ierse autoriteiten overgeleverd aan Engeland. Een medeverdachte, de 23-jarige Eamonn Harrison uit Noord-Ierland, zegt onschuldig te zijn.

De Vietnamezen werden in oktober dood gevonden in een koeloplegger van een vrachtwagen. Dat gebeurde op een industrieterrein in Grays, zo'n dertig kilometer ten oosten van Londen. De slachtoffers, 31 mannen en jongens en 8 vrouwen, waren tussen de 15 en 44 jaar oud. Ze zijn door verstikking en door de hitte om het leven gekomen.

In de zaak staan ook nog andere verdachten terecht. Zo heeft in maart de Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur Maurice Robinson al schuld bekend aan 39 aanklachten voor doodslag.