Transport Online - American Airlines schrapt 19.000 banen als steun afloopt

American Airlines schrapt 19.000 banen als steun afloopt

American Airlines schrapt 19.000 banen als steun afloopt
25-08-2020 21:06 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

FORT WORTH - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij schrapt 19.000 banen zodra de extra steunmaatregelen vanwege de coronacrisis op 1 oktober aflopen. Door de corona-uitbraak en maatregelen tegen verspreiding van het virus is de vraag naar vliegtickets gekelderd.

Van de 19.000 banen zijn er 1500 managementfuncties. Die ontslagen waren al eerder aangekondigd. De overige 17.500 worden tijdelijk naar huis gestuurd. Daar is in de Verenigde Staten een speciale regeling voor. Werknemers die op de zogeheten 'furlough' zijn gestuurd, kunnen later weer door hun werkgever worden opgeroepen zodra er weer werk is.

American Airlines stelde bovendien al eerder een vrijwillige vertrekregeling in. Daar tekenden ongeveer 12.500 werknemers voor in. Alles bij elkaar heeft American Airlines als de ontslaggolf doorgaat ongeveer 30 procent minder personeel dan voor de coronacrisis.

Ook andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen schrappen veel banen. US Airlines waarschuwde eerder al dat er mogelijk 36.000 banen verloren zouden gaan als er geen nieuw steunpakket komt. Delta Air Lines heeft alleen iets gezegd over hoeveel piloten er naar huis worden gestuurd, maar gaf geen getal voor de rest van het personeel.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,631
Diesel1,261

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions