Clicky


Politie zoekt vrachtwagenchauffeur als getuige van dodelijk ongeval op A13

Politie zoekt vrachtwagenchauffeur als getuige van dodelijk ongeval op A13
19-08-2020 22:49 | Ongevallen | auteur Redactie

ROTTERDAM - De politie is op zoek naar getuigen van een dodelijk ongeval wat dinsdagmorgen, 18 augustus, in alle vroegte op de A13 plaats vond. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Berkel en Rodenrijs in de richting van Rotterdam. Hierbij overleed een 37-jarige man uit Den Haag. De man wilde mogelijk hulp verlenen aan betrokkenen van het ongeval. De politie onderzoekt dit heftige ongeluk en vraagt getuigen zich te melden.

Tussen 04:00 en 04:10 uur reed een auto met daarin twee mannen van 31 en 35 jaar uit Schiedam en Vlaardingen achterop een ander voertuig met daarin twee Britten. De 35-jarige Vlaardinger raakte daarbij gewond. Een 37-jarige bestuurder die voorbij reed zag dit vermoedelijk gebeuren, stopte en wilde de betrokkenen helpen. Dat liep dramatisch af toen hij werd geschept door een voorbijkomende auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Delfgauw. Reanimatie mocht niet meer baten en hij overleed ter plekke.

Op beelden van camera’s boven de snelweg is te zien dat tijdens het ongeluk een vrachtwagen langs reed. De politie is op zoek naar de vrachtwagenchauffeur en wil deze graag spreken.

Specialisten van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doen onderzoek naar wat er precies gebeurd is.