Transport Online - FIOD neemt ruim tienduizend paar merkvervalste schoenen in beslag

FIOD neemt ruim tienduizend paar merkvervalste schoenen in beslag

FIOD neemt ruim tienduizend paar merkvervalste schoenen in beslag
31-07-2020 11:55 | Algemeen | auteur Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - De FIOD heeft donderdag 30 juli drie loodsen en een zeecontainer doorzocht in de omgeving van Alphen aan de Rijn. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar handel in merkvervalste schoenen en kleding. In de loodsen werden ruim tienduizend merkvervalste paar Nike schoenen aangetroffen die in beslag genomen zijn. Deze artikelen worden vernietigd.

Behalve de loodsen werd ook een woning in de omgeving van Alphen aan de Rijn doorzocht. Hierbij is beslag gelegd op administratie en een auto. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en is gestart na informatie van een recherchebureau.

De mensen achter de handel zijn vermoedelijk al enkele jaren actief. Woensdag 29 juli werd de 37-jarige verdachte door de politie aangehouden toen hij een bestelling afleverde. De man zit nog vast.

Merkenfraude en criminele organisaties

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Inbreuken op intellectuele eigendomsrechten zijn uitgegroeid tot een fenomeen met internationale dimensies. Dit heeft niet alleen ernstige economische gevolgen, het brengt ook de consumentenbescherming in het gedrang.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen