Clicky


Ancotrans start met drie nieuwe Volvo's in Nederland

Ancotrans start met drie nieuwe Volvo's in Nederland
11-07-2020 10:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MOERDIJK - Anders Nielsen & Co/Ancotrans is via de Benelux vestiging in Moerdijk gestart met drie nieuwe Volvo trucks voor het vervoer van containers.

Het van origine Deense transportbedrijf heeft inmiddels vestigingen in Zweden, Duitsland en sinds 2018 ook in Nederland.

Het familiebedrijf, ontstaan in 1882 te Kopenhagen, is sinds eind jaren zestig gespecialiseerd in vervoer van containers. Met een dagelijkse vloot van 750 trucks en 1950 containerchassis vervoert men jaarlijks ruim 315.000 containers.

De keuze voor Volvo trucks komt voort uit tests in Denemarken waarbij Volvo qua zuinigheid en chauffeurscomfort zeer hoog scoorde. De aanschaf van de Volvo trucks sluit ook goed aan op de door het bedrijf gestelde doelen in brandstofverbruik en Co2-reductie.

De reductie van Co2 wordt tevens gerealiseerd door middel van het Anco Forrest project waarmee het bedrijf reeds meer dan 10.000 bomen geplant heeft.

De nieuwe trucks worden ingezet als aanvulling op de inmiddels sterk groeiende chartervloot van 50 trucks in de Benelux.