Clicky

 
Transport Online - Gazeley gaat verder als GLP in Europa

Gazeley gaat verder als GLP in Europa

Gazeley gaat verder als GLP in Europa
09-07-2020 09:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZEVENAAR - Gazeley maakt vandaag bekend dat het de GLP-merknaam overneemt nadat het in 2017 werd overgenomen door deze wereldwijde investeringsmanager. Daarnaast kondigt GLP aan dat het de overname van de logistieke vastgoedportefeuille van Centraal- en Oost Europa van Goodman Group heeft afgerond.

GLP heeft momenteel een beheerd vermogen van 7 miljard dollar in het VK, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en Nederland. De toevoeging van dit unieke, hoogwaardige portfolio dat is verspreid over Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije, breidt de Europese aanwezigheid van GLP uit naar 11 landen. Zo wordt het een van de weinige logistieke vastgoedinvesteerders met een echt pan-Europees platform.

Nick Cook, President, GLP Europe, zegt hierover: “Sinds GLP in 2017 de markt betrad, heeft het haar aanwezigheid in Europa strategisch uitgebreid om aan de vraag van investeerders te voldoen en ter ondersteuning van onze stapsgewijze pan-Europese groeistrategie. Wij denken dat een sterke macro-economie, verstedelijking, groei van e-commerce en de nabijheid van grote distributiecentra in heel Europa de logistieke vastgoedmarkt in Centraal- en Oost-Europa helpen stimuleren.”

De verworven portefeuille focust zich op de belangrijkste logistieke routes in de regio met toegang tot groeiende markten voor e-commerce en distributie. Het zal een aantal nieuwe klanten naar het bedrijf brengen en ons in staat stellen om bestaande klanten beter te ondersteunen met hun groeiende supply chain-wensen in Europa. Ter ondersteuning van de verworven portefeuille en de groei van het bedrijf in regio, zullen de Centraal- en Oost-Europese teams van Goodman Group zich aansluiten bij de Europese activiteiten van GLP.

De afgelopen 30 jaar heeft Gazeley een sterke reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende investeerders en ontwikkelaars van logistieke magazijnen in heel Europa. In eerste instantie begonnen als merchant developer als onderdeel van Walmart, heeft het bedrijf zijn aanwezigheid in het VK en vervolgens Europa uitgebreid onder verschillende eigendomsstructuren. Sinds GLP Gazeley in 2017 overnam om de Europese logistieke vastgoedmarkt te betreden, is het Europese bedrijf verdubbeld in omvang qua AUM, geografische voetafdruk en personeel, waardoor het team tijdens deze ontwikkeling is versterkt met een flink aantal nieuwe medewerkers.

Door GLP volledig te omarmen, is het bedrijf in een unieke positie om de markt voor te blijven met nieuwe kansen, slimmere innovaties en toegang tot een groter wereldwijd netwerk. Hoewel de wijziging een aantal voordelen oplevert, verandert dit de waarden of de manier van werken niet. Het doel is om het aanbod te verbeteren, de communicatie te vereenvoudigen en de opgebouwde relaties te verdiepen.

Nick Cook voegt hieraan toe: "Sinds we in 2017 onderdeel zijn geworden van GLP, hebben we een ongekende groei doorgemaakt, niet alleen in bestaande markten, maar ook in zes nieuwe landen. Het aannemen van de GLP-naam is een natuurlijke evolutie voor het bedrijf waarmee we deze uitbreiding willen voortzetten. De naam GLP staat synoniem voor vooruitstrevend, logistiek vastgoed van hoge technische kwaliteit. Deze verandering weerspiegelt onze inzet om die expertise te gebruiken in combinatie met onze lokale marktkennis om ons aanbod in Europa te verbeteren. We staan samen sterker dan ooit.”

“We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega's te verwelkomen in het team. Dit is van cruciaal belang om ons bereik in Europa en daarbuiten te vergroten. Deze transactie staat symbool voor de recente groei en ambities voor de komende periode. Ik ben er trots op deel uit te hebben gemaakt van het proces naar Gazeley en kijk ernaar uit om het bedrijf in het volgende hoofdstuk als GLP verder te brengen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions