Clicky

 
Transport Online - Poolse bende opgerold die drugs in vrachtwagenbanden smokkelde

Poolse bende opgerold die drugs in vrachtwagenbanden smokkelde

Poolse bende opgerold die drugs in vrachtwagenbanden smokkelde
08-07-2020 17:50 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HAAG - Politie en justitie hebben een criminele organisatie opgerold die zich bezighield met de smokkel van drugs in de reservebanden van vrachtwagens. Er zijn tien personen met de Poolse nationaliteit aangehouden. Negen van hen zitten vast, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Volgens het OM heeft de criminele organisatie zich minstens twee jaar bezig gehouden met de smokkel van hard- en softdrugs vanuit Nederland naar andere landen, waaronder Frankrijk, Engeland, Spanje en Noorwegen.  Hun werkwijze bestond eruit dat zij reservebanden van vrachtwagens vulden met drugs, die in een busje naar parkeerplaatsen langs de snelweg reden en daar plaatsten onder vrachtwagens. De chauffeurs van de vrachtwagens zaten in het complot.

Het onderzoek van de Haagse politie liep al geruime tijd. Toen daaruit bleek dat er een drugssmokkel werd voorbereid, heeft  de Duitse douane op verzoek van de Haagse politie een vrachtwagen gecontroleerd. Zij vond daarbij zo’n tweehonderd kilo hasj en veertig kilo cocaïne. Hierop besloten politie en OM in Nederland om tot aanhoudingen en doorzoekingen over te gaan.

250.000 euro in contanten

Tijdens de actiedag op 23 juni werden zes panden doorzocht in Bodegraven, Woerden, Waddinxveen, Alphen aan de Rijn en Bergambacht. Daarbij zijn tien Polen in de leeftijd tussen de 45 en 24 jaar aangehouden. Ook werden honderden kilo’s  softdrugs aangetroffen, tientallen kilo’s harddrugs, circa 250.000 euro in contanten en diverse wapens (waaronder vuurwapens).

Na de aanhouding zijn de verdachten ‘in volledige beperkingen’ geplaatst. Dat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben. In die fase is het OM terughoudend in de woordvoering.

Voorarrest

Vandaag heeft de raadkamer van de Haagse rechtbank het voorarrest van negen van hen met negentig dagen verlengd. Zij worden verdacht van drugsbezit en –handel, witwassen, wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. Ook heeft het OM de beperkingen opgeheven. Dat is voor het OM reden nu naar buiten te treden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions