Clicky


Lufthansa grijpt vanwege crisis in in managementlaag

Lufthansa grijpt vanwege crisis in in managementlaag
07-07-2020 13:53 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa, die net als sectorgenoten gebukt gaat onder de coronacrisis, kondigt een nieuwe pakket ingrepen aan om de kosten te drukken. Het bedrijf zegt onder meer duizend banen op kantoor te schrappen. Verder zal het aantal managementposities binnen de onderneming met 20 procent worden teruggebracht.

Lufthansa ziet zich genoodzaakt tot ingrepen om de onderneming door de crisis te loodsen. Eerder kondigde Lufthansa al aan de raad van bestuur in te krimpen. Bij dochterondernemingen worden nu soortgelijke stappen gezet. In eerste instantie wordt ingegrepen bij de vrachtdivisie, de opleidingstak en dienstverlener LSG Group dat onder meer de catering aan boord van vliegtuigen zorgt.

Eerder verzekerde het luchtvaartconcern zich van een reddingspakket van de Duitse staat van miljarden euro's. Ook kreeg het concern toezeggingen voor steun in Zwitserland en Oostenrijk waar het bedrijf ook actief is. De komende jaren zal Lufthansa de afgesloten leningen moeten terugbetalen. Dat zadelt het concern op met extra kosten. Besparingen zijn daarmee onvermijdelijk.

Waar mogelijk wil Lufthansa de veranderingen bewerkstelligen zonder dat daarbij gedwongen ontslagen vallen. Zuiver rekenkundig gezien beweerde het bedrijf dat het tijdens de crisis 22.000 fulltime banen te veel had binnen de groep. Momenteel wordt met verschillende vakbonden overleg gevoerd over bijdragen die van het personeel verlangd kunnen worden.