Clicky

 
Transport Online - Twee nieuwe DAF XF 430 FTG-trekkers voor Van Dijk Transport

Twee nieuwe DAF XF 430 FTG-trekkers voor Van Dijk Transport

Twee nieuwe DAF XF 430 FTG-trekkers voor Van Dijk Transport
07-07-2020 13:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

KAMPEN - Van Dijk Transport in Kampen rijdt niets anders dan DAF en dat bevalt goed. Twee nieuwe XF 430 FTG-trekkers met voorloopas vormen de jongste aanwinst. Het bijna 80-jarige familiebedrijf prijst de betrouwbaarheid en de goede, ondersteunende service. Bij de nieuwste generatie DAF-trucks signaleert het bedrijf ook een beduidend lager brandstofverbruik en noemt dat een pré. Het past uitstekend bij de ambities op het vlak van vergroening. Dealer Sent Waninge heeft de nieuwe XF-trekkers onlangs afgeleverd.

“Groen is onze huiskleur, al sinds de oprichting bijna 80 jaar geleden”, aldus Johan van Dijk. “Groen past ons en staat voor duurzaam. Vergroening speelt een grote rol in onze bedrijfsvoering. Dat is te zien. Op het dak van ons nieuwe warehouse liggen zonnepanelen en sinds vorig jaar zijn we ook geheel gasloos. We zijn volledig energiepositief. Het is dan ook mooi dat we met trucks rijden van een merk dat veel investeert in zuinige motoren en efficiency, wat wij ook terugzien in de total cost of ownership.”

Gunstige verbruikscijfers

Bij Van Dijk Transport tekent die zuinigheid zich af in de cijfers. “De DAF XF’s van de eerste Euro 6-generatie zitten op een gemiddeld verbruik van 1 liter op 3,25 km. De nieuwe generatie Euro 6 zit op 1 op 3,5. Dat vinden wij heel nette waarden, zeker in ons zeer diverse werk. We rijden immers ook met opleggers met brede, zware of zeer lange lading. Foodgrade en exceptioneel transport zijn voorbeelden van onze transportactiviteiten, met gesloten opleggers, (semi-)diepladers en schuiftrailers waarmee we tot aan 36 meter lengte kunnen komen.”

Van Dijk Transport noemt betrouwbaarheid en service eveneens van doorslaggevende waarde, waarin de dealer een grote rol speelt. “De vrachtwagens zijn goed en degelijk. Onze chauffeurs vinden het plezierig om ermee te werken. Daarnaast blijven we vanwege onderhoud graag bij een merk. We doen namelijk een deel van de onderhoudswerkzaamheden in onze eigen werkplaats. Met meerdere merken wordt het dan complexer. De samenwerking met de dealer hier in Zwolle is van meet af aan goed.”

Oudste DAF met 1,6 miljoen kilometer

Het wagenpark bestaat nu uit vijftien DAF trucks. Vier zijn XF 430-trekkers van de nieuwste Euro 6-generatie. Verder heeft het bedrijf trekkers van de Euro 6-generatie hiervoor en Euro 5 trekkers. Tevens is er nog een 95 XF die al meer dan 1,6 miljoen kilometer heeft afgelegd.

“En hij doet het nog best”, aldus Van Dijk. “We transporteren levensmiddelen, bouwproducten en doen exceptioneel transport. Het werk is divers en daarop zijn we ingesteld met flexibele vervoersoplossingen. Wij bieden ook activiteiten op het vlak van warehousing. De meeste ritten zijn in de Benelux en in Noord-Duitsland. We beschikken over een breed pakket van logistieke diensten.”

Foto's

 • K. van Leeuwen
  K. van Leeuwen
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions