Clicky

 
Transport Online - Nieuw state-of-the-art hoogbouwvrieshuis voor Kloosterboer in Rotterdam

Nieuw state-of-the-art hoogbouwvrieshuis voor Kloosterboer in Rotterdam

Nieuw state-of-the-art hoogbouwvrieshuis voor Kloosterboer in Rotterdam
07-07-2020 10:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Op 13 juli start Kloosterboer met de bouw van een nieuw state-of-the-art volledig automatisch multi-customer hoogbouwvrieshuis met een opslagcapaciteit van 60.000 palletplaatsen op City Terminal Rotterdam. Naar verwachting wordt het gebouw in januari 2022 opgeleverd.

Twee jaar na de realisatie van Kloosterboer Cool Port I, een ultra moderne fruitterminal met combinatie van koel-/en vriescapaciteit, bouwt Kloosterboer nu een state-of-the-art volledig automatisch hoogbouwvrieshuis op City Terminal Rotterdam. Pallets worden aangevoerd door zelflossende of conventionele vrachtwagens en gaan vanuit de expeditiehal via rollenbanen, draaitafels en sluizen automatisch naar het vrieshuis, waarin kranen automatisch de pallets op hun plaats zetten.

Duurzaamheid staat voorop bij Kloosterboer. Het hoogbouwvrieshuis is zo’n 35-45% energiezuiniger ten opzichte van een conventioneel vrieshuis. Het 40 meter hoge gebouw wordt volgens de hoge BREEAM eisen gebouwd. De intentie is om 2.700 zonnepanelen te plaatsen op het dak. Met de reeds bestaande zonnepaneleninstallatie van 11.000 zonnepanelen op Cool Port I is Kloosterboer in de Rotterdamse haven een voorloper met de opwekking van zonne-energie voor eigen gebruik.

Launching customer is Lamb Weston / Meijer, één van de grootste producenten op het gebied van diepgevroren aardappelproducten. Zij kiezen voor logistiek dienstverlener Kloosterboer om haar exportproducten te laten afhandelen door Kloosterboer via de Rotterdamse haven. In de toekomst worden de goederen van Lamb Weston / Meijer vanaf de diverse productielocaties in Nederland bij onder andere Cool Port II aangeleverd. Van daaruit worden de containers geladen en vervolgens per barge vervoerd naar de containerterminals op de Maasvlakte voor verdere export. 

Kloosterboer is een ondernemend, innovatief en duurzame logistiek dienstverlener. Met de bouw van Cool Port II beschikt Kloosterboer nog over voldoende ruimte voor een volgende fase; Cool Port III.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden