Transport Online - Vrachtwagens in beslag genomen bij zwaarbewapende inval in Amersfoort [+foto's&video's]

Vrachtwagens in beslag genomen bij zwaarbewapende inval in Amersfoort

Vrachtwagens in beslag genomen bij zwaarbewapende inval in Amersfoort [+foto's&video's]
02-07-2020 17:03 | Criminaliteit | auteur Redactie

AMERSFOORT - Donderdagochtend 2 juli rond 06:00 uur is een arrestatieteam met zwaar geschut een pand binnen gegaan aan de De Stuwdam in Amersfoort.

Het gaat om een pand waar onder meer een transportbedrijf in is gevestigd. Volgens RTV Utrecht was de inval gericht op een transportbedrijf. De politie heeft dit (nog) niet bevestigd.

De eigenaar van het pand, Anton Timmerman Transport, en Truckwash, reageert geschrokken en zegt: "Vanmorgen vroeg is er een inval geweest in een loods van een huurder van ons. Hierdoor heeft de politie ons hele pand afgesloten en mogen we het pand niet betreden, dat betekent dat de truckwash vandaag helaas ook gesloten is."

De inval startte rond 06:00 uur donderdagochtend. Rond 15.30 uur werden dure bolides van enkele tonnen, waaronder een Mercedes, Lamborghini, Audi en motoren uit de loods gehaald en met bergers vervoerd naar een beveiligde opslag in Amsterdam.

Ook werden vrachtwagens, een oplegger en een bestelbus met kogelgaten in de voorruit in beslag genomen. Zelfs een speelgoed vrachtwagen werd op de bergingsauto gezet en in beslag genomen.

Er zijn meerdere aanhoudingen verricht. Hoeveel aanhoudingen er zijn verricht en wie er zijn aangehouden is nog niet bekend.

De politie wilde op dit moment niet meer kwijt dan dat de inval onderdeel uitmaakt van een groot landelijk onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions