Transport Online - FrieslandCampina sluit fabriek in Rijkevoort

FrieslandCampina sluit fabriek in Rijkevoort

FrieslandCampina sluit fabriek in Rijkevoort
02-07-2020 16:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

RIJKEVOORT - FrieslandCampina heeft donderdag zijn medewerkers geïnformeerd over het voornemen zijn vestiging in Rijkevoort per 1 oktober 2020 te sluiten. Als gevolg daarvan komen volgens FrieslandCampina alle 86 arbeidsplaatsen te vervallen.  De vestiging in Rijkevoort produceert onder andere foliekaas.

Het besluit de vestiging in Rijkevoort definitief te sluiten, is genomen op grond van de huidige productiecapaciteit van FrieslandCampina Dairy Essentials in relatie tot nieuwe inzichten in de toekomstige melkvolumeontwikkelingen. Daarnaast spelen kostenoverwegingen een belangrijke rol, meldt het bedrijf.

Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials: “We zijn continu op zoek naar manieren om onze positie verder te verbeteren met betrekking tot melkverwerking, waardecreatie en kostenoptimalisatie. Dit doen we uiteraard met oog voor alle belangen en met de lange termijn in ons vizier. Na zorgvuldige afweging heeft dit geleid tot het voornemen om onze vestiging in Rijkevoort te sluiten en de productie elders in ons netwerk onder te brengen. Ik wil het team in Rijkevoort een groot compliment geven hoe zij de afgelopen periode de fabriek hebben aangestuurd en hun rol in ons netwerk hebben vervuld. Ik ben me bewust dat dit besluit een grote impact heeft op de medewerkers en we zullen hen uiteraard zo goed mogelijk begeleiden in dit proces.”

Als gevolg van de sluiting ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van FrieslandCampina. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten FrieslandCampina.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions