Transport Online - Handhaving met trajectcontrole op N639 start 7 juli

Handhaving met trajectcontrole op N639 start 7 juli

Handhaving met trajectcontrole op N639 start 7 juli
02-07-2020 12:27 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

CHAAM - Dinsdag 7 juli gaat de trajectcontrole op de N639 tussen Baarle-Nassau en Chaam in handhaving. Vanaf die datum worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Het is het derde van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt.

Op de N639 tussen Baarle-Nassau en Chaam geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoog risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N639 veiliger maken. De trajectcontrole geldt in beide richtingen tussen hectometerpaal 3,5 en 8,5, meldt het Openbaar Ministerie dondedag.

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Op de N414 bij Bunschoten is eind februari de eerste van deze systemen gaan handhaven. Daarna volgde de N787, en nu de N639. De andere systemen worden nog getest, en gaan later dit jaar in handhaving. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions