Clicky


Emirates voert eerste vlucht met passagiers uit tussen Amsterdam en Dubai

Emirates voert eerste vlucht met passagiers uit tussen Amsterdam en Dubai
17-06-2020 13:38 | Burgerluchtvaart | auteur Redactie

AMSTERDAM - Woensdagmiddag rond 13:15 uur is Emirates vlucht EK 147 geland op Amsterdam Schiphol Airport, met aan boord niet alleen cargo maar ook mensen. Het was de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij weer passagiers vervoerde tussen de VAE en Nederland sinds de uitbraak van de corona pandemie.

Drie wekelijkse vluchten vanaf Amsterdam

De luchtvaartmaatschappij zal volgens planning drie wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Dubai uitvoeren met de Boeing 777-300ER. Zowel vracht wordt vervoerd als passagiers die naar huis vliegen of voor andere essentiële doeleinden reizen. Emirates passagiers kunnen via Dubai ook veilig en efficiënt vliegen naar andere bestemmingen uit het netwerk, waaronder een selectie aan bestemmingen in het Verre Oosten, Azië en Australië. Reisbeperkingen blijven in de meeste landen van kracht, passagiers worden er daarom aan herinnerd om de in- en uitstapvereisten te controleren voordat ze op reis gaan.

Emirates vlucht EK 148 vertrekt om 15:20 uur lokale tijd uit Amsterdam en komt om 23:59 uur lokale tijd aan in Dubai. De terugvlucht, EK 147, vertrekt om 08:05 uur uit Dubai en arriveert om 13:15 uur lokale tijd in Amsterdam.