Transport Online - Handhaving met trajectcontrole op N787 start 17 juni

Handhaving met trajectcontrole op N787 start 17 juni

Handhaving met trajectcontrole op N787 start 17 juni
12-06-2020 12:04 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BRUMMEN/EERBEEK - Woensdag 17 juni gaat de trajectcontrole op de N787 tussen Brummen en Eerbeek in handhaving. Vanaf die datum worden overtredingen van de maximum snelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Het is het tweede van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt.

Op de N787 tussen Brummen en Eerbeek geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoog risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N787 veiliger maken.

Trajectcontrole

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximum snelheid.

Twintig N-wegen

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Op de N414 bij Bunschoten is eind februari de eerste van deze systemen gaan handhaven. Nu komt daar de N787 bij. De andere systemen worden nog getest, en gaan later dit jaar in handhaving. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions